Yakamızda üç rozet var; “Ayyıldız, AK Parti, Türk Metal”

türk metal (1)
İsdemir’de çalışan bir grup AK Parti üyesi işçiler, sendikal tercihlerinin Türk Metal Sendikası olduğunu açıkladı. Sendikal mücadelenin devam ettiği İsdemir’de çalışan işçilerin bir kısmı düzenledikleri basın toplantısı ile Türk Metal Sendikası saflarına geçtiler. Hasan Baba Restaurant’ta düzenlenen basın açıklamasına Türk Metal Sendikası İskenderun 1 Nolu şube yönetimi üyeleri, işçiler ve basın mensupları katıldı.

AK PARTİ’YE İHANET EDENLERİN MASKESİNİ DÜŞÜRMEYİ BİLDİK
Basın toplantısı yapma gereksinimi duyan emekçilerden Yaşar İnal, AK Parti’nin ilk kuruluşunda üç dönem İskenderun ilçe yönetiminde görev yaptığını ifade ederek, “ Parti üyeliğim devam etmektedir. Sendikal mücadelede Türk Metal Sendikasında yer aldım. Bu güne kadar parti rozeti ile bizi istismar edenler. Bizi Ak Partiye ihanet etmekle suçlamıştır. Halbuki; ihanet içinde olan kendileridir. Her biri Türkiye ve AK Parti sevdalısı olan bizler; Türkiye’ye AK Parti’ye, İsdemir’e ve İsdemir işçisine ihanet içinde olanları deşifre etmeyi kendimize borç bildik. Koltuğunu, makamını, mevkiini yakasındaki AK Parti rozetine borçlu olan, başı sıkıştıkça bu rozetin arkasına saklanan ancak fırsatını bulduğunda AK Parti’ye ihanet edenlerin maskesini düşürmeyi bir görev bildik” dedi.

İHANET ŞEBEKESİNE DÖNEN ÇELİK-İŞ’TE BARINMA İMKÂNI YOKTUR
Çalışanlardan Osman Ayan ise, Türk Metal Sendikası rozetini şerefle taşıdığını belirterek, “İsdemir’de yapılan sendikal süreç içinde zafere giden bir ekip çalışması içindeyiz. İsdemir’de yetkiyi Türk Metal Sendikası alacaktır. Bizi ihanetle suçlayanlar ihanetin ağa babasıdır” diye konuştu. Yaşar İnal, Osman Ayan ve Ali Kılınç’ın ortak düzenlediği basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi; “İsdemir’de son dönemde artık kamuoyunun gözleri önünde cereyan eden son gelişmeler, aslında Çelik İş içinde uzun süredir devam eden ahlak ve onur mücadelesinin son bölümüdür. Çelik İş’te Mustafa Atlı ve Mustafa Toruntay’ın seçim oyunlarıyla yönetiminden uzaklaştırılması ile başlayan namuslu insanların tasfiye oyunu, Osman Ayan, Yaşar İnal ve Ali Kılınç ile devam etmiştir. Her biri İsdemir’deki AK Parti grubunun en etkili isimleri olan bu kişiler, ne ilktir ne de son olacaktır. Çünkü Çelik İş yönetimine son dönemde hakim olan talancı ve yalancı zihniyetin dürüst ve onurlu kimselere tahammülü yoktur. Artık dürüst ve namuslu kişilerin, Ali Cengiz Gül ve Bayram Altun’un başını çektiği ve bir ihanet şebekesine dönüşen Çelik İş’te barınma imkânı yoktur.

İHANET KOLAY, CEZASI AĞIRDIR
Bu şebekenin Gezi eylemlerine verdiği destek, AK Partili adayların seçilmemesi için yürüttükleri kampanyalar, astırdıkları ‘AK Partiye Oy Vermeyeceğiz’ pankartları ortadadır. Bu ihanetlerin belgeleri, bir rapor halinde AK Parti’nin ilgili organlarına gönderilmiştir. İhanet kolay, cezası ağırdır. Hesap günü elbet gelecektir. Türk olarak ülkesine, Ak Partili olarak partisine, sendikacı olarak üyesine ihanet eden bir şebekeden fayda beklemek mümkün değildir. Onların değil başkasına artık kendilerine bile faydası yoktur.

TÜRK METAL İŞÇİNİN GERÇEK YUVASIDIR
Ancak her şerde bir hayır vardır. Yüzümüze kapanan Çelik İş kapıları, aslında bizlere onurlu ve ahlaklı yeni bir yol açmıştır. Bizler, İsdemir’deki AK Partililer olarak artık ekmek ve emek mücadelemizi Türk Metal’de sürdürüyoruz. Türk Metal’de, bize anlatıldığının aksine, AK Partililere yönelik en ufak bir önyargı olmadığı gibi, kendimizi aile ortamında bulduk. Burada kurduğumuz AK Parti grubu ile hür biçimde faaliyetlerimizi, etkinliğimizi yürütüyoruz. Biz Türkiye ve AK Parti sevdamızı, Türk Metal içinde en yüksek sesle dile getiriyor, en açık biçimde ifade ediyoruz. Türk Metal’in evine helal lokma götürmekten başka bir gayesi olmayan İsdemir işçisinin gerçek yuvası olduğunu anladık. Şimdi yakamızda üç rozet var: Biri Ay-yıldız, biri AK Parti, diğeri Türk Metal.

ÇELİK-İŞ’TE OLAN ARKADAŞLARIMIZ BASKI ALTINDADIR
Hala Çelik İş’te olan AK Partili arkadaşlarımız, AK Partiye açık ihanet içinde olan ihanet şebekesinin baskısı altındadır. Onların hür iradeleri ile Türk Metal’e geçişi engellenmeye çalışılmaktadır. Şunun bilinmesini isteriz ki: Bu engelleme çabalarına rağmen. İsdemir’de Çelik İş yetkiyi kaybetmiş, Türk Metal de önünde sonunda yetkiyi alacaktır. Bu açıktır. Tüm kamuoyu bilmelidir ki; İsdemirli AK Partililerin mücadelesi hak, adalet ve onur mücadelesi, yuvası da Türk Metal’dir.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.