Hataysporlu yönetici ve futbolculara taşlı saldırı

hatayspor saldiri
Hatayspor 2. Başkanı ve Basın Sözcüsü Sadullah Ergin, 2. Lig Play-Off yarı final ikinci maçı için öğle vakitlerinde İzmir Adnan Menderes Havaalanına inen Hatayspor kafilesinin, 10-15 Göztepe taraftarının fiili saldırısına uğradığını bildirdi.
Ergin yaptığı yazılı açıklamada, uzun süre havaalanında beklemek durumunda kalan Hatayspor yönetici, teknik heyet ve futbolcuların konaklayacakları otele gidinceye kadar bu defa taşlı saldırılara uğradığını ve otobüs camlarının kırıldığını belirtti. Hatayspor olarak İzmir’e bir spor karşılaşması yapmak için gittiklerini ve suçlarının, rakibini ilk maçta 2-0 yenmek olduğunu ifade eden Ergin, şunları kaydetti:
“2. Lig Play-Off yarı final ikinci maçı için öğle vakitlerinde İzmir Adnan Menderes Havaalanına inen Hatayspor kafilesi, 10-15 Göztepe taraftarının fiili saldırısına uğramıştır. Futbol üç neticeli oyundur. Hatayspor, iyi mücadele ettiği maçta Göztepe’yi yenmiştir. Antakya’da herhangi bir olay olmamasına rağmen Hatayspor kafilesine yapılan bu saldırıları Hatayspor Kulübü olarak kınıyoruz. Bu olayı gerçekleştiren kişilerin yakalanarak gereken cezayı almalarını talep ediyoruz. Hatayspor’a İzmir’de yapılan saldırıları haber aldıktan sonra yetkililer nezdinde girişimler yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin’e teşekkür ederiz. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetim kurulunu, Hatayspor’un can güvenliğinin sağlanması konusunda gereken tedbirleri aldırmalarını için göreve davet ediyoruz. İzmir’de yaşanan bu linç girişimlerinin önlenmesini istiyoruz.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.