Semerkand gönüllere dokundu

semerkand (1)
22-29 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Semerkand Haftası, İskenderun’da da oldukça renkli geçiyor. Semerkand İskenderun Temsilciliğinin bu anlamlı hafta münasebetiyle tertiplediği etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti okunurken, duaların ardından vatandaşlara etli pilav ikram edildi.
Eski Bit Pazarı önünde düzenlenen etkinliğe; İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Yaran, Semerkand İskenderun Sorumlusu Erdoğan Aslan, Semerkand gönüllüleri ve İskenderun halkı katıldı.
Etkinlikte eller semaya açılıp dualar edilirken, bu haftanın anlam ve önemine kitap ve broşürler halka dağıtıldı. Semerkand İskenderun Sorumlusu Erdoğan Aslan, tüm Türkiye ve yurt dışında 7 kıta ve 56 ülkede hizmetlerini yürüten Semerkand Vakfı’nın 22-29 Mayıs tarihlerini Semerkand Haftası olarak kutladığını hatırlattı. Düzenlenen etkinliğin hayırlara vesile olmasını dileyen Aslan, “Bu etkinliklerin maksadı Semerkand ruhunu yaşatmaktır. Semerkand bütün insanlığın son peygamber olarak gönderilen H. Muhammed (S.A.V.)’ın davetini yine yeniden herkese duyurmak isteyen bir ilim ve irfan kaynağı, bir edep ocağı ve insanlığa hizmet sancağıdır” dedi. Aslan bu etkinlik vesilesiyle Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ise başsağlığı dilerken, vakıf olarak ailelerin acısını paylaştıklarını ifade etti.
Konuşmanın ardından İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan tarafından dualar edildi. Geniş katılımla gerçekleştirilen etkinliğin sonunda ise, vatandaşlarımıza etli pilav ikram edildi.
semerkand (3)

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.