Günay Otomotiv’den yeni yatırım

günay oto2
Günay Otomotiv tarafından Antakya’da açılan araçların motor performansı, mekanik aksamı ve kaporta durumunun mercek altına alındığı bilgisayarlı araç test merkezi 2. El Araç alıcı ve satıcıların ilgi odağı oluyor. Araç test merkezi DYNOMAX’ı Hatay’da hizmete girdiren Günay Otomotiv’in ortaklarından Halef Günay, araçların motor, süspansiyon, fren, kaporta, boya ve elektronik gösterge hatalarını, bilgisayar sistemine bağlı test sistemiyle ortaya çıkardıklarını söyledi. Yapılan testler sonucunda aracın 7 sayfalık ekspertiz raporunu çıkarıldığını anlatan Günay, ikinci el araç alanların kendilerine başvurduğunu kaydetti. Özellikle alıcıların bu test merkeziyle rahat bir nefes aldığını dile getiren Halef Günay, şöyle konuştu;
günay oto3
”Testlere başladığımız günden bu yana otomobil alıcılarının, galeri sahiplerinin ilgi odağı olduk. İnsanlar alacakları 2. El araçları bize kontrol ettirmek istiyorlar. Çünkü bu merkezimizde son teknoloji ürünü cihazlarla araçlar üzerindeki en küçük oynamaları, en ufak hataları dahi tespit edebiliyoruz. Bu yüzden herkes rahat bir nefes alıyorlar. Sıfır araçlarda bile hasar tespit edebilecek düzeyde elimizde Alman ve İsveç menşeli son derece modern test cihazlarımız bulunmaktadır.” Otomotiv sektöründe 62 yılı geride bıraktıklarına da dikkat çeken Günay, “Sektörde ikinci kuşağız ve şirketimizi bizden sonraki nesillere sağlam temeller üzerine oturmuş şekilde devretmeye hazırlanıyoruz. İnanıyoruz ki yeni nesil bu bayrağı en tepe noktada dalgalandıracaktır. Fabrikanın kurulduğu 1971 yılından bu yana Fıat Tofaş bayiliğimiz var. 9 yıl da Peguet bayiliği yaptık. Son 1,5 yıldır da bu bayiliğimizi çeşitli nedenlerden dolayı noktaladık” diyerek, yeni yatırımları konusunda da şu bilgileri verdi: “ Suriye olayları yüzünden Hatay ekonomisinde gerileme başladı. Bunun üzerine bundan sonra kurumsal anlamda Hatay’da özellikle de sektörümüz konusunda ‘ne yapılabiliriz?’ sorusunu kendimize sorarak araştırma yapmaya başladık. Geçmişimize baktığımızda ikinci el takas olayını Hatay’da ilk biz yaptık. Ticari vasıtada treyler grubunda Türkiye’deki ilk takası yapan yine biziz. Bu anlamda ikinci el bizim işimiz diyerek bu alanda çalışmalar başlattık. Şuanda Otomol adı altında Türkiye’de kurumsal ikinci el araç satışı yapan firmayız. Model yılı 1-3 yaş olan tüm markalardan araçların satışı gerçekleştiriliyor. Bu araçlar için de ekspertiz raporu sunuyoruz. Bunun yanında her marka aracın servis hizmetini kurumsal bir kimlik altında verelim istedik. Çok üstün bir hizmet anlayışıyla bunu gerçekleştirelim dedik. Fiyatlarımızı da Hatay’ın gerileyen ekonomisine, vatandaşın beklentilerine uygun olarak belirliyoruz. 1300 metrekarelik kapalı alanda mekanik, kaporta, boya hizmeti veren servisimiz var. İstenilirse bu alanı 2800 metrekare genişliğe kadar çıkartabilecek yapıya sahiptir. Ardından bu yatırımların alt yapısını besleyen ne olabilir diye düşündük ve dünyadaki en iyi ekspertiz markası DYNO MAX ile sistemimizi kurduk.
Günay Otomotiv Servis Müdürü Saffan Kalaycıoğlu ise, şu bilgileri verdi: “Kuruluş amacımız ikinci el araç alacak vatandaşların tarafsız %100 doğrulukta kontrol ederek sorunsuz, güvenli ve değerinde araç almalarını sağlamaktır. Bu merkezimizde talep eden tüm binek ve hafif ticari araç sahiplerinin araçları geniş kapsamlı bir kontrole tabi tutulur. Yapılan check up sonucu elde edilen bulgular araç sahibiyle yazılı olarak paylaşılıyor. Hizmet sunan tüm personelimiz profesyonel ve eğitim görmüş kişiler. Özellikle araç sahipleri önceden buradan sıfır yanılma payıyla aldıkları raporlar çerçevesinde eksikliklerini gidererek sorunsuz şekilde muayeneden geçiyorlar.”
günay oto4

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.