‘Hayalleri gerçeğe dönüştüren Otobüs’

genclik otobüs
15 -21 Mayıs tarihlerini kapsayan Gençlik Haftası sebebiyle düzenlenecek olan 18-30 yaş arası gençlere yönelik ‘Geleceğin Liderleri ‘adlı konferansın proje mimarı Hande Demirkent, 43 bin başvurudan ilk 80 kişinin arasına girmeyi hak kazanacak.
Hande Demirkent, basamakları ağır ve emin adımlarla yürüyen pırıl pırıl bir genç. İdealleri ve hedefleri var. Oldukça dar yollardan emeği ve azmi ile bu güne geldi şimdi ona destek vermeye ne dersiniz?

HANDE İÇİN KÜLTÜR SARAYI’NDA BULUŞALIM
Hande Demirkent diyor ki: Ülkemizde ki gelir dağılımı dengesizliği sebebiyle, içinde hakiki birer cevher barındıran gençlerimiz, ellerine geçmeyen fırsatlar yüzünden, çoğu zaman olmaları gereken yerlere gelemiyor. Bu nedenle geleceğimizin mimarı ve sahibi olan gençleri geliştirmeye yönelik proje ve organizasyonlar düzenlemek veya hali hazırda bulunanları desteklemek asli görevlerimizden olmalı. Onlara yaratıcılıklarını arttıracak, görkemli işler başarmalarını sağlayacak yurt dışı imkânları sunup öğrenmenin en güzel ve en heyecan verici yolunu ücretsiz bir şekilde yaşatmakta bu projelerden biri Avrupalı genç çiftler dâhil olmak üzere arkadaş grupları ya da aileler Türkiye de düşük bütçeli tatil olanaklarına sahipler. Ne yazık ki bizim gençlerimiz henüz o kadar şanslı değil, 1963 yılında başlayan Avrupa Birliği maceramız henüz nihayete ermedi ve vize kolaylığı dahi sağlanamadı. Bunların yanı sıra Avrupa’ya gitmek geçmiş yıllara oranla ucuzlasa da gençlerimizin çoğu için hala bir rüya. İşte Bu noktada devreye Sayın Maksut Coşkun Dokunulmaz giriyor ve ‘’Hayalleri gerçeğe dönüştüren Otobüs’’ sloganı ile yüzlerce gencin Avrupa rüyasını onlara yaşatıyor. Gençlik Otobüsü adından da anlaşılabileceği gibi gençlere yönelik, fırsat eşitliğini ilke edinmiş, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren harika bir proje. Bu yıl 5.si düzenlenen organizasyon gün geçtikçe ivme kazanıyor gelişiyor ve değişiyor. Projenin 5. Ayağında 100 genç Avrupa’nın 15 Ülke 28 Şehrini gezip, Avrupa’nın Ortaçağ ve yeni çağ mimarisini tanıyacak, Avrupa tarihini görerek öğrenme fırsatı bulacak, Farklı kültürlerin bakış açılarını öğrenip, fayda sağlayabilecek noktaları kendilerine angaje edebilecek, Türklerin Avrupa’da ki imajını değiştirme yönünde çalışacak ve harika bir referans kazanacaklar. Bu proje kapsamında oluşturulan kazanım listesi oldukça fazla.
Gençlik Otobüsü Projesi büyük resimde masal gibi bir seyahat ve macera, ancak ayrıntılara inildiğinde çok daha fazlasına sahip. Nitekim bu yıl 6000 genci, başarılı liderler, girişimciler, Türkiye’nin önde gelen siyasetçileri, CEO’ları, Spor yorumcuları, Sosyal medya fenomenleri ve çok daha fazlası ile buluşturdu. Bu gençlerin çoğu atacakları çok küçük bir adımın kendilerini zirveye taşıyabileceğini, başarının ancak korkmadan, belki de defalarca deneyerek kazanılacağını öğrendiler. Böyle bir organizasyonun bir parçası olmak, çerçevesinde veyahut tam ortasında yer almak insana beklediğinden fazla fayda sağlayacaktır. Dilerim her geçen gün bu fırsatlara ulaşan gençlerimizin sayısı giderek artar.”

Önceki İçerikSuriye sınırında 42 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi
Sonraki İçerikİKEM’in 2. Geleneksel Seramik ve Resim Sergisi, İskenderunlular’la buluştu.
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.