Vali Lekesiz, Başkan Seyfi Dingil’i ziyaret etti, ‘Bu heyecan hiç bitmesin’

seyfi vali
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “57 yıldan beri ilk defa bir iktidar partisi belediyemizi kazandı. Sizlerle, Bakanımızla, hükümetimizle diyalog halinde olacağız. Hatay’a hizmetlerin gelmesinde büyük bir emeğiniz olduğunu biliyoruz. Bizlerin amacı İskenderun’a hizmet etmektir. Bu konuda sizlerin desteğine her zaman ihtiyacımız var. Ziyaretiniz bizlere heyecan, güç ve destek verdi” dedi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in İskenderunspor’a verdiği destekle ayakta kaldığını, maçlara geldiğini, futbolcuların yanında olduğunu belirten Başkan Seyfi Dingil, “Orada büyük özveri gösterdiniz. Desteğinizin devamını bekliyoruz” diye konuştu. Soma’da bir maden ocağında meydana gelen faciada yaşamını yitiren şehitlere rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileğinde bulunan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, il genelinde yardım kampanyası başlatıldığını kaydetti. Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, belediyelerin insanların doğumundan ölümüne kadarki aralıkta hizmet veren, hayatın hemen her alanındaki hizmetleri kapsayan kuruluşlar olduğunu söyledi.
Büyükşehir yasasıyla beraber yeni düzenlemeler yapıldığını anımsatan Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, belediyelerin eskiye göre görev, yetki ve sorumluluklarının daha da arttığını ifade etti. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, “Belediye Başkanımıza çalışma arkadaşlarıyla beraber, yasalarla kendilerine yüklenmiş olan görev ve sorumlulukları en iyi düzeyde yerine getireceğine inancımı belirtmek isterim. İskenderun, hiç şüphesiz potansiyeli çok yüksek bir ilçemiz. Sadece ilimizde değil aynı zamanda ülkemize çok ciddi katkılarıyla bilinen, tanınan, çok daha fazla katkıda bulunma potansiyelini de bünyesinde barındıran ilçemiz. Belediyeler özellikle yeni yüklendikleri görev ve sorumluluklarla, yetkilerle beraber sahip olunan potansiyel, sahip olunan servet, sermayenin zenginliğe dönüşmesinde çok daha aktif ve etkin rol oynayacaklardır” dedi. Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i, seçildiği günden bu tarafa çok heyecanlı gördüğünü anlatan Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, “ Bizi nerede yakalasa hemen elimize birkaç tane dosya sıkıştırıp, desteğinize talibiz diye, İskenderun’un potansiyelini harekete geçirici, İskenderun’da yaşayan insanların yaşamını kolaylaştırıcı projelere destek arayışına giriyor. Bu heyecanın, bu hevesin olması görev yaptığı yere olan bu duygusal bağı olması idare için iyi bir şeydir. Bu heyecanın da eskimemesini diliyorum. Hiç şüphesiz tüm kurum ve kuruluşlar halkımıza hizmet için vardır. Kurum ve kuruluşlar halka hizmet ettiği ölçüde halk nezdinde itibarı, moda tabirle reytingi artar. Dolayısıyla hepimizin amacı halkımıza hizmettir. Valiliğimiz de, tüm kurum ve kuruluşlarımızda olduğu gibi hiç şüphesiz halka doğrudan hizmetin en erkin birimlerinden olan belediyelerimiz de hizmet etmeyi, işlerini kolaylaştırmayı temel ilke edinmiştir. Bu çerçevede İskenderun Belediye Başkanımıza, belediye imkanlarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’e, ziyaret anısına vazo hediye etti.
Ziyaretin ardından, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’le birlikte belediye hizmet binasında oluşturulan Ar-Ge ve Proje Etüd Merkezini inceleyerek, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ziyarete, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit de katıldı.
seyfi vali2

Önceki İçerikAKAD Soma Şehitleri İçin Kur’an Okuttu
Sonraki İçerik50 ton kaçak mazot ele geçirildi, 11 gözaltı var!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.