İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi uyardı; ‘Çağlayan Su’yu tüketmeyin!’

kacak su
İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi, sağlıklı içme ve kullanma suyunun vatandaşlara temininde denetleyici rolünü üstlendikerini bildirdi.
İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi; bünyesinde görev yapan Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi haftada 2 gün su satış noktalarında damacanaların sağlığı uygunluğu yönünden ruhsat, ambalajlarını, etiketlerini, dolum tarihleri açısında piyasa denetimi yapıyor. İskenderun şebeke suyunu da, aynı maksatla sağlık açısından her gün klor takibini yapıyor.

‘ETİKETLERİ İNCELEYİN’
İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bilindiği gibi ülkemizde ambalajlı su dolumu yapmak İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik hükümlerine tabidir. Ancak piyasa denetimi esnasında ve BİMER-SABİM merkezlerine yapılan çeşitli şikayetlerden de anlaşılacağı gibi ilçemizde Çağlayan Su gibi çeşitli izinsiz suların dolumu yapılarak tüketiciye sunulmaktadır. Bu sular hijyenik şartlarda doldurulmamakta ve damacanalar temizlenmeden dolum yapılmaktadır. Ayrıca menşei belli olmayan bu sular başta ishal olmak üzere tifo, kolera, dizanteri ve çeşitli barsak enfeksiyonlarına neden olabilmektedir.
Bu konuda çeşitli defalar idari para cezası uygulaması yapılmış ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, dolum yapılan yerler de kapatıldığından halen nerede dolum yaptıkları bilinmemektedir. Tüketicilerin bu tür sağlıksız şekilde kurumumuzdan izinsiz olarak doldurulan sulardan satın alıp- tüketmemeleri, aldıkları damacana etiket, ruhsat ve kapakları üzerinde yer alan üretim tarihlerini kontrol etmeleri gerekmektedir. Ayrıca damacana su dağıtımı yapan işyerleri de satın aldıkları sularla ilgili üretim izin ve ruhsat bilgilerinden kendilerinin de mesul olduğunu hatırlatırız” şeklinde tüketicileri uyardı.

Önceki İçerikParaşütçüler SOMA için uçacak!
Sonraki İçerikHerşey yolunda mı?
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.