Hatay Fem Dersanesi, başarılı öğrencilerini ödüllendirdi

fem ödül
Hatay FEM Dershaneleri 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’nda dereceye giren ilk 1000 öğrenciye Antakya Ottoman Oteli havuzbaşında yapılan törenle ödüllendirirken, Lisan Yerleştirme Sınavı (LYS)’de Türkiye birincisi olan öğrenciye araba hediye edileceği ve başarılı öğrencilerin çeşitli hediyeler verileceği müjdesini verdi.
Öğrenci ve ailelerin katıldığı ödül töreni, FEM Dershaneleri Eğitim Koordinatörü Ünal Yiğit’in Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan taş kömürü maden faciasında ölen madencilerin ailelerin başı sağolsun, yaralanan işçilere de geçmiş olsun temennisiyle başladı. Konuşmasına “bir avuç kömür için bir ömür verenler” diyerek başlayan Eğitim Koordinatörü Ünal Yiğit, “Ailelerinin geçimini temin etmek maksadıyla en zor şartlarda çalışırken, en helal kazancı evlerine götürürken elim bir kaza sonucu vefat eden madencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifa, ailelerine sabır ve dayanma gücü diliyorum. Halen mahsur kalanların bir an önce kurtarılmasını temenni ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Başka musibetler felaketler ülkemizden uzak dursun. Hiçbir söz yaşanılan acıyı ifade edemez ve teselli etmeye yetmez” dedi.
Konuşmasını üniversiteye hazırlık dönemi zor bir süreçtir şeklinde sürdüren Koordinatör Yiğit, “YGS-LYS bir kontenjan sınavlarıdır. Buradaki öğrenciler yüksekleri zirvedeki bölümleri hedefleyen öğrenciler. Bir öğrenci İngilizce eğitim yapan Hacettepe Tıp Fakültesini istiyorsa (en az 50.000 öğrenci burayı istiyordur.) kontenjanı 185 kişi. Bu dilime girmek için ciddi bir çaba sarf etmesi gerekmektedir. Bu durum ister istemez bir rekabet ortamı oluşturmaktadır. Dile kolay; şuan sınava giren öğrenciler 4 yıl boyunca Anadolu ve Fen liselerinde 5 bin saatten fazla ders görüyorlar ve 5 saatlik bir sınava tabi tutulacaklar. YGS-LYS’ de yaklaşık 256 adet irili ufaklı konudan sınav oldular ve olmaya devam edecekler. 2 Milyona yakın öğrenciyle yarıştılar ve ilk 1000 dereceye girmeye hak kazandılar ve hedeflerine biraz daha yaklaştılar. Bu açıkçası alkışlanacak, övülecek, gurur duyulacak bir başarıdır. Bu bağlamda bu öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Başarıdaki en önemli faktörlerden birisinin şüphesiz aile olduğunu söyleyen Fem Dersaneleri Genel Müdürü Zekeriya Baltaş, “Her anne-baba çocuğunun sınavlarda başarılı olmasını arzu eder. Çocuğuna bu konuda destek vermek kuşkusuz her anne-babanın en önemli görev ve sorumluluklarından biridir. Çoğu anne-baba bu konuda duyarlı olmasına rağmen neleri, nasıl, ne zaman yapacağını tam olarak bilemez. Akademik bir eğitimi olmasalar da onlara zor zamanlarda yol gösteren şey en büyük sermayeleri olan sevgi ve şefkattir ve birçok problemi de çözer. Onun için aileler en az öğrenciler kadar alkışı ve tebriki fazlasıyla hak ediyorlar.”
Program sonunda dereceye giren öğrencilerden Hatay 1. Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi öğrencisi Adil Abdulhayoğlu IPAD ile ödüllendirildi. Öğrenciye ödülü anne ve babasının vermesi duygulu anlara sahne oldu. Baba Mehmet Abdulhayoğlu konuşmasında çok onurlandığını, dershanenin ve öğretmenlerin çok emek verdiğini ifade ederek teşekkürlerini iletti. Programın sonunda bu başarıda büyük pay sahibi olan öğretmenlere FEM Dershaneleri Yönetim kurulu başkanı Sabri Pehlivan plaket takdim etti.
Programın sürprizinin en sonunda açıklandığı törende, 2014 LYS’ de öğrencilerin gösterecekleri başarılara göre Türkiye 1. si olan öğrenciye 2014 model TOYOTA YARİS, Türkiye 2. si olan öğrenciye 12 bin 500 TL hediye çeki, Türkiye 3. sü olan öğrenciye 7 bin TL hediye çeki, Türkiye’de ilk 10’ a giren öğrenciye 4 bin TL hediye çeki, Hatay 1.si olan öğrenciye ise IPAD hediye ödülünün verileceği müjdesi verildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.