Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Vali Lekesiz mesajında şunları söyledi:

19 Mayıs 1919 Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal’in rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıç tarihidir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden bu zorlu yolda, ilk adımı oluşturan ve Türk Milleti’nin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesinin ateşlendiği tarihin 95’inci yıl dönümünü milletçe idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcın nişanesi olan 19 Mayıs, Türk Milleti’ni aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet’le buluşturan bir dönüm noktası olmuştur.

19 Mayıs, güçlü ve müreffeh bir Türkiye hedefini geleceğe taşıyacak olan gençliğe duyulan güvenin göstergesi olarak armağan edilen milli bir bayramdır. Zira geleceğimizin teminatı ve umudumuzun kaynağı gençlerimizdir.

Güçlü ve modern bir ülke olma hedefimize eğitimli, vizyon sahibi, kendine güvenen, eleştiren ve eleştiriye açık olan, araştıran bir gençlikle ulaşılacağı bilinci içerisinde gençlerimizin eğitimine daha da büyük önem veriyoruz. Bu yolda demokrasi kültürümüzü güçlendirerek insan hak ve özgürlüklerini daha da desteklemek, hukukun üstünlüğü ilkesini toplumsal hayatın her alanına tam manasıyla yerleştirmek ve uygulamak ortak amacımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle böylesine anlamlı bir günü gençliğimize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın Şehit ve Gazilerini, isimsiz kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd eder, ilimizde yaşayan tüm gençlerimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.