Metin Önde; ‘Sen listeni as, Türk Metal’in sayısı ortaya çıksın!’

metin önde2
Türk Metal Sendikası’nın üye listesini açıklamasını isteyen Çelik-İş Sendikası’na yüklenen Türk Metal Sendikası Çukurova Bölge Başkanı Metin Önde, Çelik İş’in yetkili sendika olarak her yere ilan ve tamim asmak hakkına sahip olduğunu hatırlattı ve “Sen listeni as, zaten Türk Metal’in sayısı ortaya çıkar” dedi.
İsdemir’de işçilerle bir araya gelen Türk Metal Sendikası Çukurova Bölge Başkanı Metin Önde, samimi açıklamalarda bulundu. Bazı anlar gergin, bazı anlar esprili konuşma üslubuyla işçilere seslenen Metin Önde, ülkücü kimliğini hiç gizlemediğini, din, dil ve ırk ayrımı yapmadığını ve sadece emeğin temsilcisi olduğunu hatırlattı.
Türk Metal’de her din, ırk ve siyasi görüşten üyeleri olduğuna dikkat çeken Önde, üyelerine verdikleri destekten dolayı da teşekkür etti.

‘İSDEMİR ÇALIŞANLARININ HUZURU HERŞEYDEN ÖNEMLİ’
Metin Önde, İsdemir’de bir tek işçinin dahi huzursuz olmasının kendisi için bin tane makamdan daha önemli olduğunu belirtirken, bir anneyi yatağında uyuyan 2 yaşındaki bebeğiyle tehdit eden bir anlayışla mücadele ettiklerini söylerken oldukça gergindi.
metin önde1
‘BAKANIN ADINI YALANLARINA ALET EDİYORLAR’
Hatay programında İsdemir’i ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın adını işçilere yönelik tehdit unsuru olarak kullandığı iddia edilen Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül’ü sert sözlerle eleştiren Metin Önde, “Sayın bakanın adının kullanılması konusunda Türk Metal Sendikası Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’a bilgi verdik. Sayın genel başkanımız Sayın bakanla görüşerek bu konuda bilgi vereceklerini söylediler. Sayın bakanın adını niye karıştırıyorsun?” diyerek tepki gösterdi.

TÜKENMİŞLİK SENDROMU YAŞIYORLAR
Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül’ün sürekli olarak hakaret mesajları attığını iddia eden Metin Önde, “Biz yapacaklarımızı anlatıyoruz. Sen de hakaret edeceğine yapacaklarını anlatsana” diyerek seslendi.

“KİMSEYİ TACİZ ETMEYİN”
Üyelerinden özel ricalarda bulunan Metin Önde, “Hareketimizin adı gönül kervanı. Allah rızası için kimseyi zorlamayın, kimseyi rahatsız etmeyin, taciz etmeyin, davet edin. Gönül kervanı ancak böyle güzel yürür. Zorla kazandıklarımızla nereye kadar gidebiliriz? Bedeni yanımızda, ruhu başka yerde gezer. Bugün Ali Cengiz Gül’ün yanında 2 bin tane beden var, ruhu bizim yanımızda. “ diyerek önümüzdeki süreçte Türk Metal’e geçmesi beklenen işçilere de selam göndermiş oldu.
metin önde
‘BAKAN YILMAZ TARAFSIZ OLDUKLARINI SÖYLEDİ’
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın İsdemir ziyareti sonrası soru işaretlerine dikkat çeken Türk Metal Sendikası Çukurova Bölge Başkanı Metin Önde, “Milli Savunma Bakanı’nın Hatay ziyareti Suriye ile ilgili daha önceden programlanmış bir konu iken İsdemir’i de ziyaret etti, işçilerle de Çelikhane Yemekhanesi’nde sohbet etti. Çelik İş Sendikası sinekten yağ çıkarmayı bildiği için “bakanı biz buraya getirdik” dedi. Bir arkadaşımız yemekhanede “biz Türk Metalliyiz, siz buraya farklı bir mesaj vermek için gelmişsiniz” sözüne, sayın bakan biz ortadayız yanıtını verdi. Bakan gelmiş de birlikte liste yapmışlar. Türk Metal üyelerini işten atacaklarmış. Sayın bakanı niye yalanlarına karıştırıyorsun. Genel Başkanımıza bu konuda bilgi verdik. Bakanın adını kullanıyorlar diye gerekli görüşme yapılarak bilgi verilecek. Ali Cengiz Gül, oyunlarına devam ederken, Başbakan havadan geçse biz geçirdik diyecekler. Bu tükenmişlik sendromudur. “

‘TOPLU BİR GEÇİŞ OLACAK’
Metin Önde bir işçinin kendisine gönderdiği mesajı okudu. İşçinin, “E Devlet şifrem bu. Ne olur hemen Türk Metal’e girişimi yapma. Yoksa Cengiz Gül’ün tacizinden kurtulamam. Gerektiği zaman geçişimi yaparsın” şeklinde kullanılan ifadelere dikkat çeken Önde, “ Bunun gibi yüzlerce örnek verebilirim” dedi. Metin Önde, Çelik İş Sendikası’nın attığı mesajlara ilişkin konuşurken esprisini de yapmayı ihmal etmeyerek şöyle konuştu: “Sürekli hakaret dolu mesajlar atıyorlar. Ben burada yapacaklarımı anlatıyorum. Sen de bizim gibi yapacaklarını ortaya koy. Niye hakaret dolu mesajlar atıyorsun? Sen git futbolunu oyna. Geçmişte üçüncü sınıf kaleciydi. Şimdi de üçüncü sınıf sendikacı oldu. Bu spor kulübü Rahmetli Metin Türker’in bize emaneti bizim namusumuz diyordu, nereye gitti bu namus emmoğlu?”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.