İKEM’li Erdal Sarı LAL adlı filmde oynadı

ikem film
İKEM Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Erdal Sarı, yönetmenliğini Semir Arslantürk’ün yaptığı Yılmaz Güney anısına yapılan LAL adlı filmde başrol oyuncusu olarak beyaz perdede yer aldı.
Türkiye’de sinemalarda gösterime giren Lal isimli filmde, İKEM Anadolu Lisesi Öğrencisi Erdal Sarı sinema oyunculuğunda isimlerini duyurmuş olan ünlü Murat Kalkan, Erkan Can, Gürkan Uygun müzisyen sanatçı Emre Altuğ ve Fehriye Çetin ile birlikte oynadı.
2013 yılında gösterime giren ve bugün sinemalarda büyük ilgi gören Lal filmin oyuncusu Erdal Sarı, ‘Süleyman’ rolüyle ilk filminde başarısını gösterdi.
İskenderun’da sinema salonlarında gösterime girmesiyle birlikte okuldan arkadaşları büyük ilgi gösterdi. Zaman oynadığı filimdeki oyunculuğu aklına gelen Erdal’a arkadaşlarının seslendiği sırada kendinden geçerek rol ismi Süleyman demeleri üzerine cevap vermesi şakalaşmalar ve gülüşmelere neden oluyor.
Yazlıkta kaldıkları dönemde her yıl komşularına yönetmenin geldiğini söyleyen genç oyuncu Erdal Sarı,”Yönetmeni ben tanımıyordum. Yönetmenin film çekeceğini bilmiyordum. Komşumuz bana yönetmenle görüşürsen iyi olur demişti bende otelde gittim görüştüm. Bana filimde başrol oynar mısın? dedi, bende kabul ettim” diye konuştu.
Yılmaz Güney’in anısına çekilen filmde kendisinin filme adının verildiği Lal’ı Süleyman ismiyle oynadığını anlatan genç oyuncu Sarı,”Mahallede itilen kalkına saf bir çocuk rolünü oynuyorum. Rol arkadaşım Cemal ise daha uyanık cingöz bir rolde mahalle tarafından da sevilmeyen itilip kalkılan bir tip. Yılmaz Güney’i görmek ve onunla fotoğraf çektirmek için ikimiz Adana’ya doğru yola çıkıyoruz. Fotoğraf çektirip gelirsek bayağı bir seviliriz diye düşünüyoruz. Böyle bir dram ve komik film” dedi.
Sarı, filmde en zorlandığı sahnenin varil sahnesi olduğunu iki üç tekrar çekildiğini ve varilin içinin paslı olduğundan zorlandığını kesiklikler olduğunu belirtirken en çok zev aldığı sahnenin ise, Camii ve şelaledeki sahne rolleri olduğunu söyledi.
Bundan sonraki yaşamında da önceliğinin okulunda eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamak olduğuna dikkat çeken Erdal Sarı, filmin gösterime girmesinden sonra kendisine gösterilen ilginin de arttığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Eğitim yaşamımda önceliğim. Bununa birlikte oyunculuk da teklif gelmesi durumunda beraber yürütebilirim. Daha çok filmde oynamak istiyorum.”
ikem film1

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.