Kaymakam Özyiğit; ‘Engelli vatandaşlarımıza tüm yaşamları boyunca sahip çıkmalıyız’

kaymakam engelli1
10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan “Engelliler Haftası” münasebetiyle İskenderun Engelsiz Yaşam Derneği Kurucu Başkanı Nadir Kıran ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir grup engelli vatandaş, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit’i makamında ziyaret etti.
Kurucu Başkan Nadir Kıran, derneğin kuruluş bilgileri ve yürütülen faaliyetleri hakkında bilgi aktarımında bulundu.
Günün anlam ve önemine yönelik kısa bir açıklama yapan Kaymakam Özyiğit; “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerimiz hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Devletimiz, engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar yürütmektedir. Engelli vatandaşlarımıza sadece bu hafta değil, tüm yaşamları boyunca sahip çıkmalıyız. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. İlçemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde önümüzdeki süreçte de kapsamlı şekilde devam edecektir” açıklamasında bulundu.
Kaymakam Özyiğit konuşmasının devamında; “Engelliler haftası vesilesiyle, bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin, gönüllü teşekküllerinin ve adeta diğerkâmlık duygusu içerisinde hizmet üreten devlet kurumları ile özel sektörümüzün gayretlerini çok önemsiyor, çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini dile getirerek, tüm engelli vatandaşlarımızı sevgiyle kucaklıyor, Engelliler Haftası’nın engellerimiz için farkındalık oluşturmasını temenni ediyorum” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.