‘Hedef Türkiye birinciliği’

kikboks (8)
Kick Boks Büyükler ve Gençler Türkiye bay-bayan şampiyonasının Hatay elemelerine katılan Raks Spor Kulübünün sporcuları, iyi bir performans ortaya koyarak 4 birincilik bir de ikincilik elde ettiler. Elde edilen başarıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kulüp Yöneticisi Hülya Şimşek, “Şuan ki amacımız Türkiye birinciliğini ilimize ve kentimize getirmektir” dedi.
İskenderun’da faaliyet gösteren Raks Spor Kulübü, Antakya Tayfur Sökmen kampusünde 7 Mayıs’ta gerçekleştirilen Kick Boks Türkiye şampiyonası Hatay elemelerine katıldı. Raks Spor Kulübü sporcuları yapılan müsabakalar sonunda 60 kg. (K-1) İlker Devrim, 60 kg. Mehmet Akif Sakman, 69 kg. Cem Sertaş Eker ve 60 kg. Hatice Şimşek birinci olurken, 65 kg. Uğur Bağrıyanık ise ikinci oldu. Elde edilen bu başarı sonunda 18-26 Haziran tarihleri arasında Gaziantep ilinde gerçekleştirilecek olan Türkiye şampiyonasında ilimizi temsil etmeye hak kazandılar. Şampiyonaya beş sporcu ile katıldıklarını ve beşin de derece ile döndüğünü söyleyen Kulüp Antrenörü Serdar Keskin, “Hatay elemelerinde başarı ile dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimizi Türkiye şampiyonasında temsile edecek olmanın da ayrı bir gururu içerisindeyiz. İnanıyorum ki, Türkiye şampiyonasında da bu sporcularımız ilimizi en iyi şekilde temsil ederek, dereceler ile döneriz” dedi.
Her geçen gün kick boksa ilgi artığına vurgu yapan Kulüp Yöneticisi Hülya Şimşek ise, şampiyona elde edilen başarıdan dolayı sporcularını kutlarken, “Geçen yıllarda da Türkiye’de derecelerimiz var. Şuan ki amacımız Türkiye birinciliğini ilimize ve kentimize getirmektir. Ama en önemlisi de başarılı sporcularımızı milli takıma kazandırmaktır. Antrenörümüz Serdar Hoca ile bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum” dedi.
Bayanlarda 60 kg. birinci il birincisi olmanın mutluluğunu yaşayan Hatice Şimşek’e kick boks spor dalını neden seçtiği yönünde yöneltilen soruya, “Bayanlara yönelik uygulanan şiddetten kendimi korumak için bu spora başladım. Bu spor dalı bana özgüven kazandırdı. Ayrıca vücudumu da dinç tutmaktadır. Bu seçimi yaptığım içinde pişman değilim. Bu spor dalını tüm bayanların tavsiye ederim” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.