Türk Metal Sendikası’nın İsdemir’deki üye sayısı 2 bin 241 oldu

metin önde7
Türk Metal Sendikası İsdemir’de üye sayısını açıkladı. Son iki günkü yeni katılımlarla birlikte Türk Metal Sendikası’na üye olan sayı 2 bin 241 olarak açıklandı.
İsdemir’de kalabalık bir topluluk önünde açıklama yapan Metin Önde, “Türk Metal, İsdemir’deki teşkilatlanma sürecinin sonuna yaklaşıyor. Bu 1 Mayıs’ı “İsdemir emekçisinin haramilerden, haramzadelerden, zalimlerden kurtuluş günü” olarak ilan eden Türk Metal, 30 Nisan 2014 tarihi itibariyle İsdemir’deki üye sayısının 2 bin 241 olduğunu açıkladı.
Açıklama öncesinde Regaip kandili olması münasebeti ile Hafızlık Türkiye 2. si Necmettin Aydın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i şerif okudu. İşçilerin ettikleri duaların ardından tarihi açıklamasını yapan Metin Önde şunları söyledi;
“Gönül kervanımız, yazın o sıcak günlerinde, mübarek ramazan ayında yol çıktı. Alanda kazanan ama masada satılan İsdemir işçisi “artık yeter, bıçak kemiğe dayandı” dedi. Hak ve adalet bayrağı açtı. Hepimiz o bayrak etrafında birleştik, Türk Metal’e yürüdük. O gün bugündür, o gönül kervanı büyüyerek yoluna devam ediyor. Hedefe az kaldı. İsdemir’e hak ve adaletin hakim olmasına az kaldı. İsdemir’de mutlu ve umutlu günlere az kaldı. Değerli basın mensupları,
Bu güne kadar ne dediysek yaptık, ne söz verdiysek tuttuk. Şimdi bir sözümüzü daha tutuyoruz. Hatırlayacağınız gibi, haftalar öncesinden 1 Mayıs’ta Türk Metal’e üye olan İsdemirli sayısını açıklayacağımızı ilan etmiştik. İşte günü geldi, açıklıyoruz. 30 Nisan 2014 Çarşamba günü saat 18 itibariyle Türk Metal’e üye olan İsdemirli işçi sayısı 2 bin 241’dir. Bu sayıya, noter ve e-devlet aracılığı ile yapılan üyelikler dahil, onay bekleyenler hariçtir. Sayımız her geçen gün, hatta her geçen saat artmaktadır. Size bu açıklamayı yaptığım sırada bile e-devlet yoluyla sayımızın arttığı bilgisini arkadaşlarımdan aldım. Artık geri dönüşü olmayan bir yoldayız. Haftalar öncesinden üye sayımızı 1 Mayıs’ta açıklayacağız demiştik. Ama sahte sendikacılar, bizden önce davrandılar. Güya Türk Metal’e üye olan İsdemirli işçilerin sayısını açıkladılar. Bu sayılar size de bize de İsdemir emekçisini de geldi. Benim en yakınlarım, Türk Metal’in militanları, taşın altına değil elini kafasını koyanlar o listelerde yoklar. Herkesin cep telefonuna mesaj gönderdiler. Her seferinde değişen bazı rakamlar yolladılar. Bazısı 900, bazısı 1000 civarında… Ama hemen aynı mesajda, yetkisizlikten bahsediyorlar. O zaman adama sormazlar mı? Madem Türk Metal’e geçenlerin sayısı bu kadar düşük, niye yetkisizlikten korkuyorsun? Madem sayı bu kadar niye telaş ediyorsun? Bırak ne halleri varsa görsünler… Ama yapamazlar, çükü gerçek sayıyı onlar bizden daha iyi biliyorlar. Çünkü bütün kayıtlar bunların ellerinin altında… Sayının 2193 olduğunu, hatta dün gece ve bu sabah katılanlarla birlikte sayının daha da arttığını bizden daha iyi biliyorlar. Kimsenin yetki konusunda bir endişesi olmasın. Zaten bunların yetkisi vardı ama hiçbir etkisi yoktu. Yani bunların varlığı ile yokluğu birdi. Hatta varlıkları daha da zararlıydı. Şimdi Türk Metal’in bayrağı, İsdemir işçisinin hak ve adalet bayrağı çekilecek İsdemir’e… O zaman İsdemir emekçisi hem yetkili hem de etkili olacak. İsdemir işçisi asla ve asla yetkisiz kalmayacak. Bu Türk Metal’in İsdemir emekçisine sözüdür. Biz sözümüzü tutarız.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.