HESOB Genel Kurulu’nda Abdulkadir Teksöz güven tazeledi

hesob kongre8
Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Olağan Genel Kurulunda Abdulkadir Teksöz güven tazeledi. HESOB 2.Başkanı Uğur Fırat’ın özverili gayretleri de sonuç verdi. Tek liste halinde gidilen HESOB olağan genel kuruluna İskenderun Esnaf odalarından 10 temsilci, yönetimin çeşitli birimlerinde yer alması sevinçle karşılandı.
Ottoman Otel’de gerçekleştirilen genel kurul yoğun katılımla gerçekleştirilirken, Hatay’ın tüm ilçelerinden gelen Esnaf Oda Başkanları tek vücut oldu.
Başkan Teksöz yaptığı birlik ve beraberlik konuşması ile salondakilerden alkış aldı. Hatay Esnaf Odaları (HESOB) Başkanlığına yeniden seçilmenin onurunu yaşayan Teksöz, “Hatay için artık kenetlenme zamanı. Seçimler geride kaldı. Hepimiz halkımıza ve memleketimize hizmet etme gayretinde olacağız. Kısır çekişmeleri bir tarafa bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Hatay’a hizmet noktasında bakanlarımız, milletvekillerimiz, valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm ilçe belediye başkanlarımız ile omuz omuza vereceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.
Genel kurula katılan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise, “Esnaf ve sanatkarın toplumun bel kemiği olduğunu kaydetti. Esnaf ve sanatkarın, kapısı, sofrası açık bir kesimin temsilcileri olduğunu ifade eden Lekesiz, bunların istihdam oluşturması açısından da önemli olduğunu söyledi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da her sorunun çözümünde mutlaka esnaf temsilcileriyle birlikte olduklarını, bundan sonra da birlikte olmaya devam edeceklerini belirterek, “Her zaman esnafımıza destek olmaya çalıştım. Bundan sonrada elimden gelen gayreti göstereceğim. Esnafımız bizim her şeyimiz” diye konuştu.

UĞUR FIRAT’LA İKİNCİ BAŞKANLIĞA DEVAM
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de konuşmalarında esnafın yanında olduklarını ifade ettiler.
Genel kurulda, mevcut başkan Abdulkadir Teksöz tek aday olarak Başkanlığa seçilirken, Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Uğur Fırat Sabit Ak, Aziz Fatih Yılmaz, Ali Bayır, Abdullah Sürücü, Erol Akın, Refik Gümüşoğlu.. Denetim kurulu üyeleri ise, Recep Tunçer, Musa Mert, Mehmet Şakir Batmaz, İbrahim Cihangir, Hasan Özkul.. Disiplin kurulu üyeleri: Lütfi Naili Yücel, Mhemet Ordulu, Ahmet Beşir Günay, Servet Canatar ve İsmet Öz..
HESOB Genel kuruluna Hidayet Şahinoğlu, Nuretin Tabaş ve Mehmet Ergün Alkaya da üye listesine girdi. Yine İskenderun’dan Denetim Kurulu üye listesinde Mustafa Çöloğlu, İhsan Bilen ve Mahmut Şenöz de yer alırken, İskenderun’dan toplam 10 esnaf oda başkanı HESOB Genel kurulu listesine girdi.
HESOB İkinci Başkanı Uğur Fırat ise, “Seçimlerde canla başla çalıştık. İskenderunlu esnaf oda başkanları olarak ağırlığımızı koyduk ve Başkanımız da İskenderun’dan 10 Esnaf Oda Başkanımızı listeye aldı. Bu da şunu gösteriyor. Oda başkanları olarak artık elimiz daha da güçleniyor. Tek gayemiz başkanımız Kadir Teksöz ve Oda Başkanlarımız ile birlikte esnaflarımıza yardımcı olmak, esnafın sesini duyurmak, birlik ve beraberliğimiz pekiştirmek, sorunları yerine ulaştırmada öncülük etmektir. Bizim tek gayemiz hizmettir. Bu iş gönül işidir. Genel kurulumuzun Hatay’a hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Kongreye; Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve çok sayıda davetli katıldı.

Önceki İçerikPayas Emniyet Müdürü Murat Ardıç, İTSO’yu ziyaret etti
Sonraki İçerikTürk Metal Sendikası’nın İsdemir’deki üye sayısı 2 bin 241 oldu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.