Fuat Tosyalı; “Eserlerimizi aldığımız nefesin diyeti ve sadakası olarak görüyoruz”

reyhanlı tosyalı imam hatip (1)
Tosyalı Holding tarafından Reyhanlı’ya yaptırılacak olan M. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Yurdu’nun temeli dualarla atıldı. Törende konuşan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Biz bu projelerimizi aldığımız nefesin diyeti, sadakası olarak görüyoruz” dedi. M. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi mimari özelliği ve donanımıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyacak..
Geçtiğimiz yıl Haziran ayında protokolü imzalanan ve Reyhanlı’da yapımına başlanan M. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Yurdu’nun inşaatı ülkemizdeki imam hatip liselerinin en kapsamlısı olarak yükselecek.
24 derslik ve 300 kişilik yurt bölümüyle Reyhanlı’ya kazandırılacak olan M. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Yurdu’nun temeli saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

HAYIRLI ESERLER HAYIR SAHİPLERİNİ EBEDİ KILACAKTIR
İlk olarak kürsüye gelen ve törene ev sahipliği yapan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, okul yapımını gerçekleştirecek olan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve Tosyalı ailesine ilçe halkı adına teşekkür ederek konuşmasına başladı. İnsanları ebedi kılacak olan insanlığa vermiş oldukları hizmet ve ortaya koydukları eserler olduğunu ifade eden Başkan Şanverdi, “Bu anlamda yapılacak olan okullarımızın neslimizin, gençliğimizin geleceğini de imar ettiğini düşünürsek, bu gibi hayırlı eserler hayır sahiplerini ebedi kılacaktır” dedi. Başkan Şanverdi, Reyhanlı Belediyesi olarak her zaman okul yapımı için parsel temin etmeye hazır olduklarını ve bu güne ellerinden geleni yaptıklarını, bundan sonra da aynı hassasiyetle yapacaklarını vurguladı.
Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Şanlı ise, bir ülkenin gelişmişlik düzeyini belirleyen en önemli etkenin eğitim kurumları olduğunu belirtti. Şanlı, “Bu anlamda Reyhanlımıza en güzel eğitim kurumunu kazandıran Tosyalı Holding’e anlamlı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
reyhanlı tosyalı imam hatip (6)
BÖYLESİ GÜZEL ESERLERİMİZ ALLAH İZİN VERDİKÇE DEVAM EDECEKTİR
Daha sonra konuşma kürsüsüne Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı geldi.
Tosyalı Holding olarak yapılan işlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerini de en iyi şekilde yerine getirdiklerini vurgulayan hayırsever iş adamı Fuat Tosyalı, damla damla kazandıklarını bölge halkı için harcadıklarını ve bundan da büyük bir haz duyduklarını ifade etti. Holding olarak eğitime yatırımın olmazsa olmazlarından biri olduğunu kaydeden iş adamı Fuat Tosyalı, “Sayın Başbakanımızın Reyhanlı ziyaretinde bölgenin İmam Hatip Lisesi’ne ihtiyacı olduğunu söz ettiğinde hiç düşünmeden tereddütsüz üstlendik. Projemizin her aşamasına çok büyük ilgi gösterdik. Kapsamlı bir proje ortaya koyduk. İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştireceğiz. Önümüzdeki zaman zarfında kız öğrenci yurdumuzun da inşasına başlayacağız. Bunlar bizim için çok büyük sorumluluk projeleridir. Allah izin verdikçe devam edeceğiz. Biz bunları aldığımız nefesin diyeti, sadakası olarak görüyoruz. Bizlere tüm bu yatırımlarımızda destek veren devlet yöneticilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Okulumuzun başta ülkemize, bölgemize ve Reyhanlı halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

SIRADIŞI, ÖRNEK VE MUHTEŞEM BİR ESER
Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler de bugünün Reyhanlı’nın eğitim tarihine önemli kaydın düşüldüğü gün olduğunu ifade etti. Tosyalı Holding’in yaptıracağı İmam Hatip Lisesi’nin Reyhanlı’nın eğitimini taçlandıracağını kaydeden Kaymakam Güler, bu projenin sıra dışı, örnek ve muhteşem bir proje olduğunu söyledi.

ALLAH TOSYALI AİLENİNİN GÜCÜNE GAÇ KATSIN!
Adalet Eski Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en güzel okullarından birini yapmanın Tosyalı Holding’e nasip olduğunu belirtti.
Tosyalı ailesinin ülke ekonomisine katkılarının yanı sıra, hayır işlerinde de her daim ön saflarda yer aldığını ifade eden Ergin, “Temelini atacağımız bu okul yüreklerimizi ferahlatacak kadar önemli bir eser.. Tosyalı Holding kasasının bekçiliğini yapmıyor. Ülkemize ve bölgemize en anlamlı ve en hayırlı hizmetlerin altına imza atarak insanlarımızdan çok büyük dualar alıyorlar. Ülkemizin ve bölgemizin dört bir yanında yapmış oldukları böylesi devasa eserlerle her zaman kazanan kendileri oluyor. Allah Tosyalı ailesinin gücüne güç katsın! Ben temelini atacağımız M. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Yurdu’nun hayırlara vesile olmasını diliyor, hayırsever Tosyalı ailesine de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

TOSYALI HOLDİNG HER ZAMAN GÖNÜLLERİMİZDEDİR
Temel atma töreninde son olarak Hatay Valisi Celalettin Lekesiz konuşma kürsüsüne geldi. Vali Lekesiz, Tosyalı ailesinin sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekten memnuniyetle bahsederek “Tosyalı ailesi, ülkemizin zenginliklerine zenginlik katmanın yanı sıra, bölge ve ülke halkının müşterek faydalandığı hayır işleri ile de gönüllere taht kurmuştur. Gönülleri hayra açık bu aileyi yürekten kutluyorum” ifadelerini kullanırken, İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Yurdu’nun Reyhanlı halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Yapılan konuşmaların ardından İskenderun İlçe Eski Müftüsü Remzi Yavuz tarafından dua okundu. Duanın ardından Adalet Eski Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Tosyalı ve M. Fatih Tosyalı, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İTSO Başkanı Levent Yılmaz tarafından M. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Yurdu’nun temeli atıldı.
Okul 2014-2014 döneminde eğitim ve öğretime açılacak.
Reyhanlı’nın ihtiyacı doğrultusunda yapılacak olan M.Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Yurdu, mimari yapısı bakımından Selçuklu mimarisi esas alınarak ilçeye kazandırılacak olup, derslikleri, idari binası ve öğrenci yurtları ile 3 ana bloktan oluşacak, ülkemiz ve bölgemiz için örnek bir eğitim kompleksi niteliği taşıyacaktır. Okul bölümü 24 derslik, yurt bölümü 300 kişilik olarak inşa edilecektir. Okulda her katta engelli öğrencilerimiz için WC bulunacak, öğrenci yurdunda zemin katta 2 oda engelli öğrencilerimiz için özel inşa edilecektir. Okula girişlerde engelli girişi kolay kullanılabilir rampalarla, katlar arasında ise ulaşım özel engelli asansörüyle sağlanacaktır.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.