Av. Mustafa Özbolat; ‘Büyükşehiri Meclis Yönetecek’

avukat
Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Av. Mustafa Özbolat Hatay’ı Büyükşehir Belediyesinin en üst karar organı olan Meclisin yöneteceğini söyledi ve yürütme anlamında meclisin Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı sonuna kadar denetleyeceğini belirtti.

‘MECLİSİN BİR GÖREVİ DE BAŞKANI DENETLEMEKTİR’
Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Av. Mustafa Özbolat yaptığı açıklamada; “Personel maaşlarının ödenmesinin Ak parti gurubu olarak takipçisi olduk. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne yazı yazılmasını talep ettik ve bunun takipçisi olduk. Taki belediye başkanına tebliğine kadar. Bu kamunun bize vermiş olduğu bir görevdi. Bunu en güzel şekilde yaptık. Mazeretlere bürünülmesini istemedik. Hatay Büyükşehir Belediyesinin en üst karar organı olarak kararımızı verdik 2441 personelin istihdamı yönünde yetkiyi verdik. Öncelikle 1189 personeli yerleştirmekle işe başlanacaktır. Geri kalan kısımları da devletin kanunlarına göre gerek KPS, gerekse sözleşmeli personel istihdam etme hakkına sahiptir. Biz Hatay’ın hizmet alması noktasında meclis olarak üstümüze düşeni yaptık. Bundan sonra görev yürütmenin başı olan Belediye Başkanındadır. Temsil yetkisi ondadır. Görevini yapmazsa elbette denetleyeceğiz. Meclisin bir görevi de başkanı denetlemektir. Belediye Meclisi başkana verdiği görevleri ve yetkileri denetleme hakkına sahiptir. Ancak şunu da bir dipnot olarak belirteyim ki; maaşların ödenmesi için bordroları daha önceden hazırlatmıştık ve şu anda ödeniyor. Hatay genelinde devredilen belediyelerden olsun, il özel idaresinden olsun bunların bir an evvel Hatay Büyükşehir Belediyesine gidip görevlerine başlamaları gerekiyor” dedi.

‘AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNDE İKTİDARDIR’
Hizmetlerin hiçbir zaman Ak Parti Gurubunun engeline takılmayacağını da belirten Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Av. Mustafa Özbolat; “1994 yılında Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki verdiği güzel hizmetler bizim partimizin temelini oluşturmaktadır. Biz belediyecilikten gelmeyiz. Belediye hizmetlerinde yaptığımız başarılı çalışmalardan dolayı halkımız bize teveccüh göstermiştir. Bu güne kadar Mecliste yaptığımız muhalefetlerin tamamı yapıcı muhalefetlerdir. Kaldı ki biz mecliste muhalefet konumunda değiliz. 87 meclis üyesinin 50 tanesi Ak Partilidir ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinde iktidardır. Hatay Büyükşehir Belediyesinin en yüksek karar organı Meclistir ve mecliste en etkin gurup Ak parti gurubudur. Ak Parti gurubunun yanlış yapma lüksü yoktur. Bugüne kadar yaşanan gerginliklerin sebebi Başkan Lütfü Savaş’ın 6050 kadroyu kapmak ve cebine atmak için “Norm kadro onaylanmıyor maaşlar ödenmiyor” edebiyatını yapmasından kaynaklanmaktadır. Biz Ak Parti Gurubu olarak işte bu iki konuyu çözerek Hatay’a nasıl hizmet edileceğini de gösterdik. Nitekim kadroları, şemayı oluşturduk, teslim ettik, takipte edeceğiz. Bu konuda Hatay halkının hiçbir kaygısı ve kuşkusu olmasın, gurup olarak olumlu konulara evet diyeceğiz, olumsuz konularda eleştireceğiz” diyerek tamamladı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.