İşte Asi Nehri’nde salda yakalanan o gazeteci!

salda yakalandi
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurduğu, “Suriye’den salla Türkiye’ye geçmeye çalışırken yakalanan ABD’li gazeteci”, Pulitzer ödüllü Roy Gutman çıktı.
Gutman yaptığı açıklamada, bölgeye haber için gittiğini ve Suriye tarafında hiç bulunmadığını söyledi. Asi Nehri üzerinden Türkiye’ye geçen Suriyelilerin haberini yapmak için 26 Nisan Cumartesi günü Hatay’ın Altınözü ilçesinin Hacıpaşa köyüne gittiğini belirten Gutman, nehre yaklaşırken kendisini fark eden ve üzerindeki fotoğraf makinesinden paniğe kapılan iki akaryakıt kaçakçısı tarafından Türk askerlerine ihbar edildiğini öne sürdü.
Bunun üzerine askerler tarafından Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı’na götürülen Gutman, daha sonra Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Buradaki sorgusunda kendisine sınırda ne yaptığının sorulduğunu ve Türkiye tarafından kaldığını ispat etmesinin istendiğini belirten Gutman, önceki gece Antakya’daki bir otelde kaldığına ve kentte bir araç kiraladığına dair belgeleri göstermesinin ardından polisin kendisine inandığını söyledi.
Polisin sorgu sırasında ‘profesyonel ve kibar’ davrandığını ifade eden Gutman, yaklaşık altı saat boyunca tutulduktan sonra serbest bırakıldığı Emniyet Müdürlüğü’nden ayrıldıktan bir gün sonra da İstanbul’a döndüğünü belirtti.

‘ABD BENİ AJAN YAPMAZ’
Hakkında çıkan “ABD ajanı” iddialarına da yanıt veren Gutman, “ABD benim ajan olmamı istemez. Daha birkaç sene önce Afganistan hakkında bir kitap yazdım. Ve bu kitapta hem bugünkü ABD yönetimimi hem de eski yönetimleri sert bir şekilde eleştirdim” dedi. ‘Ben bağımsız ve dikkatli bir gazeteciyim’ diyen Gutman, kendisini ABD ajanı olmakla suçlayan son kişinin eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç olduğunu söyledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.