İskenderun’da olay yok, halay var!

1 mayıss (6)
İskenderun’da 1 Mayıs kutlamaları eğlenceli ve mutlu son buldu. Tayfur Sökmen Bulvarı üzerinde toplanan ve buradan Atatürk alanına kadar sloganlar atarak yürüyüşe geçen sendikalar anıt alanında müzik eşliğinde eğlendiler. Türkiye’nin büyük şehirler başta olmak üzere birçok yerde olayların cereyan ettiği 1 Mayıs, İskenderun’da tam aksine, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde kutlanırken, bol bol halaylar çekildi.
Yürüyüş sırasında en dikkat çekici ise ilk kez İskenderun’da görülen eşcinseller gurubu da 1 Mayıs yürüyüşünde yerini aldı. Renkli flamaları ve attıkları sloganlarla tüm dikkatleri üzerlerine çeken grup anıt alanına kadar farklı sloganlar attı.
Anıt alanında tüm toplanan gruplar adına açıklama yapan 1 Mayıs Yürüyüş Komitesi Başkanı Mustafa Ünsal, dünyanın tüm işçilerinin-emekçilerinin, kapitalist sömürü ve baskıya, emperyalist saldırganlığa, her türlü ayrımcılığa karşı kol kola, omuz omuza vererek 124. kez alanlara çıkıldığını ve 1 Mayıs’ı buruk bir şekilde kutladıklarını söyledi. Birleşik mücadeleyi örmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduklarını kaydeden Ünsal, “Çünkü karşımızda, kazanılmış haklarımıza saldırıda, uluslararası sermaye ve onun yerli işbirlikçileri var. Emperyalist-Kapitalist sistem ve onun destekçisi siyasal iktidarlar, bizim tüm ezilenler olarak, birleşik mücadeleyi öremeyişimizden aldıkları güçle, saldırılarını daha da pervasızlaşarak sürdürüyorlar” diye konuştu.
İskenderun, Payas, Dörtyol Organize Sanayi işçilerine seslenen Mustafa Ünsal; “İşçilerimiz, sendikasız, hiçbir sosyal hakları olmadan sabahtan akşama kadar karın tokluğuna çalışıyor. İşçilerin bugünkü çalışma koşulları 100 yıl öncesini aratmıyor. İşçiler çalıştıkça, ülke zenginleştikçe işçiler yoksullaşıyor. Bütün değerlerin yaratıcısı işçileri emeğinin haklarını almak için örgütlenmeye, sendikalaşmaya çağırıyoruz. Asgari ücret insanca yaşanacak bir seviyeye çıkarılsın, Asgari ücret vergi dışı bırakılsın” ifadelerini kullandı. İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik aldığı kutlamalarda herhangi bir olay yaşanmadı.

Önceki İçerikPayas Belediye Başkanı Bekir Altan mikro kredi alan bayanlarla bir araya geldi
Sonraki İçerikİşimiz rögar kapağı aramak
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.