Atalar Koleji’nde oyun keyfi

atalar oyun
Atalar Koleji İlköğretim Okulu öğrencileri hem derslerde, hem de ders aralarında unutulmaya yüz tutmuş ip atlama, halat çekme, mendil kapmaca, stop (İstop), elim sende, yakan top, körebe, gibi oyunlarla gerçek rekabet, heyecan ve keyif yaşıyorlar. Çocukların heyecanına ara sıra öğretmenler de eşlik ediyorlar.
Beden Eğitimi derslerinde sıkça yer verilen oyunlarda öğrenciler yanma, sobelenme, yakalanmama, yenme ve yenilme zevkini yaşıyorlar.
Özellikle İlköğretim Okulu öğrencileri için oyunun gerçek ve eğlenceli bir eylem oluşturduğunu anlatan Beden Eğitimi öğretmeni Cansu Çuğun, “Aslında oyun, çocukları sokağa çağırıyor. Oyun, çocuğun sanal dünya yerine, aktivitenin direk içine girmesini sağlıyor. Çocuklar günümüzde teknolojinin kucağına düştüler. Oyun alanları yok, mutsuz bireyler olarak yetişiyorlar. Özellikle şiddet içerikli bilgisayar oyunları çocuğu bireyselleştiriyor ve şiddete yöneltiyor. Çocukların kişisel gelişiminde oyun önemlidir ve çocukların, gerçek çocuk oyunlarından mahrum kalmaması gerekir. Oyunlar sayesinde hayatın ön provası yapılır. Bu nedenle bizler, mahalle kültürünü okulda yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.
atalar oyun2

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.