Kaymakam Özyiğit, ‘Kardeşliğimizin güçlenmesine gayret etmeliyiz’

kaymakam
İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili kutlama mesajında, “01 Mayıs 2013 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece ‘Regâib Kandili’ olup üç ayların ilk Cuma gecesidir. Regâib kandili, dini literatürümüzde “Üç Aylar” olarak bilinen, Recep ayı ile başlayıp, Şaban ayı ile devam eden, rahmeti, feyzi ve bereketi bol Ramazan ayı ile zirveye çıkan, huzur ve maneviyat mevsimini ifade eden ayların başlangıcı olan haftanın ilk Cuma gecesidir” dedi. Açıklama şöyle;
“Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regâib Kandilinde Cenâb-ı Hak’ka yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkanını yakalarız.
İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu mübarek gün ve gecelerde Rabbimizle, yakınlarımızla ve çevremizle bağlarımızı yeniden gözden geçirir, bu vesileyle olgun dindarlığın iman-ibadet-ahlak bütünlüğünü sağlamaktan geçtiğini bir kez daha hatırlarız. Doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, kutsala saygının insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek ahlakımızı bu erdemlerle donatma irademizi yenileriz. Yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluk bilincimizi yenileriz. Bu mübarek zaman dilimi vesilesiyle, Sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm İskenderun halkının Üç Aylarını ve Regâib Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu müstesna günlerin tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzur ortamına katkıda bulunmasını diliyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Önceki İçerikTÜED Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi açıklandı
Sonraki İçerikSuriye sınırına beton blok yapılıyor
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.