Afacanlar trafikte ceza kesip, parasını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak!

emniyet tiyatro
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, Toplum Destekli Polis bünyesinde yürüttüğü ‘Afacanlar Trafikte’ Projesi, 5 – 8 yaş grubu çocuklara trafik kurallarını oyunlaştırıp eğlenceli bir şekilde anlatmayı hedefliyor.
Tiyatro oyununda çocuklar hem eğleniyor, hem de trafikte uymaları gereken kuralları öğreniyorlar. İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar’ın gayretleriyle Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm anaokulların minik öğrencileri tiyatroya katılım gösterdi.
Oyun 23 Nisan’da ve Cuma günü de gösterimde olacak.
emniyet tiyatro4
Bugün dek yaklaşık 5000 bin öğrenciye hitap eden oyunda trafik melekleri özgüven sahibi oluyor. Toplum Destekli Polis’in sloganlarla destek verdiği tiyatroda, miniklere balon, şapka ve kumbara dağıtılıyor.
Tiyatro kapsamında verilen mesajlar da oldukça etkileyici. Minik öğrencilere dağıtılan kumbaranın dört bir tarafında ’trafikte kural ihlallerini’ anlatan resimler ve bilgiler yer alıyor.
Bu bilgiler ışığında minikler gün içerisinde, bulundukları araçta kural ihlali yapan ailesi dahi olsa, ceza kesebilecek.. Ücreti anında tahsil edip, kumbaraya aktarabilecek. Bunun için de slogan hazır;
“Biriktirilen cezaları ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak, onu harcamaktan daha keyiflidir.”
Miniklere bu etkili sloganla trafik kuralları öğretildiği gibi, ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ‘hayırsever’ yönü de aşılanıyor.
Çocuklarımızın eğitimine destek veren İskenderun İlçe Emniyet Teşkilatı’nın bu örnek yaklaşımı büyük takdir topluyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.