Vali Lekesiz, İskenderun Esnaf Odaları Birliği’ni ziyaret etti

esnaf vali4
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İskenderun Esnaf Odaları Birliği’ni ziyaret etti.
Toplantı salonunda Oda Başkanı Uğur Fırat ve esnaflarla biraraya gelen Vali Lekesiz, söz konusu ziyaretin, yoğun programlarından dolayı gecikmiş bir ziyaret olduğunu ifade ederek oda başkanı ve üyelerine yeni görevlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugün insan kaynaklarının niteliği, ekonomik kapasitesi, başta Ortadoğu olmak üzere bölgesinde, ekonomisi dünya ekonomileri ile entegre olabilmiş tek ülke olması, ihracat kapasitesi, yıllık üretim kapasitesi, 800 milyar doları geçen Gayri Safi Milli Hasılası, renk renk, cıvıl cıvıl insan dokusu, birlik ve beraberliği ile çevresine güven veren bir devlet olduğunu kaydetti.
Esnafın toplum için önemine de değinen Lekesiz, “Esnaflarımızın, daha güçlü bir Hatay, daha güçlü bir İskenderun ve daha güçlü bir Türkiye’nin inşasında ayrı bir değeri var. Esnafımız istihdam oluşturan, toplumun ortalama değerlerine sahip çıkan, vergisini veren, bu ülke için koşturan toplumun adeta bel kemiğidir. Şehirlerin nabzının attığı yer çarşılardır, çarşı çökerse şehir çöker, çarşıların çökmemesi gerekir, çarşıların çökmemesi için de esnafın moral ve motivasyonunun yerinde olması gerekir” diye konuştu.
Vali Lekesiz konuşmasının ardından esnafların sorunlarını ve taleplerini dinledi.
İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit ise, “İskenderun Esnaf Odası, her zaman toplumun yanında olmuş, esnaf ahlakını üyeleri arasında yerine getirdiği gibi bu anlamda topluma da çok güzel örnek olmuştur. Bundan dolayı oda başkanı ve üyelerine teşekkür ederim” dedi.
İskenderun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Uğur Fırat ise, Vali Lekesiz’e ziyaretinden ve esnafın sorunlarını dinlemesinden dolayı teşekkür ederek odanın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.