Vali Lekesiz; ‘Müzeye dünyanın her yerinden ziyaretçiler gelecek’

müze vali5
Turizm Haftası dolayısıyla yeni Arkeoloji Müzesi’nde Kapanış Kokteyli düzenlendi. Etkinlikte konuşan Vali Lekesiz, ilimizin pek çok alanda olduğu gibi, turizm alanında da müthiş bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, “Söz konusu potansiyeli hayata geçirdiğimizde ilimizi çok sayıda ziyaretçi ile buluşturabileceğiz. İlimiz genelinde yeni Arkeoloji Müzemiz ile beraber 6 ayrı müze açıldı. Bu tür mekânların sayısı arttıkça ziyaretçi sayısı ve konaklama süreleri de artacaktır” dedi.
Arkeoloji Müzesi’nin yaklaşık yüzde 65’inin tamamlanarak açılışa hazır hale geldiğini ifade eden Lekesiz, “Çok derin bir tarih ve zengin bir kültürel mirasa sahip olunca, işin uzmanları tarafından adeta iğne ile kuyu kazar gibi detaylar tek tek incelenerek çalışılma yapılınca takdir edersiniz ki biraz zaman alıyor. Bu müze tamamlandığında; hızlı gezilirse ortalama bir gününüzü alabilecek kadar, ilginiz ve merakınız fazlaysa, detaylarla ilgilenmek istiyorsanız 2-3 gününüzü alabilecek kadar kapasitesi olan bir müze. Mozaik sergilenme alanının büyüklüğü açısından ise dünyanın en büyük mozaik müzesi olacak. Sadece bu müzeyi görmek için dahi ilimize dünyanın her yerinden ziyaretçiler gelecek. Birazdan 50’şer kişilik gruplar halinde üzerinde yaşadığımız coğrafyada sahip olduğumuz değerleri anlatan ve hissettiren üç boyutlu belgesel film izleyerek ziyaret turunu başlatacağız” şeklinde konuştu.
Etkinlikte ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ümmühan Eryurt ile Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu da birer konuşma yaptılar.
Konuşmaların ardından Vali Lekesiz ve konuklar müzeyi gezdiler ve 3 boyutlu olarak hazırlanan Hatay Belgeselini izlediler.
müze vali10

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.