AK Parti İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu, ‘Bir üyemize yetki verin, maaşlar ödensin’

ak baskan
AK Parti Hatay İl Başkanı Av. Süleyman Tenekecioğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışılan norm kadro cetvellerine ilişkin açıklama yaptı.
Tenekecioğlu, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının maaşını ödeyemediğini iddia eden ve Hatay halkıyla Meclis AK Parti grubunu karşı karşıya getirmeye çalışan anlayışı kınadıklarını belirtti.
Başkan Tenekecioğlu, “5393 sayılı Belediye Kanununun Personelin devri ile ilgili 50. maddesi Büyükşehir Belediyesine devredilen 1189 personelin devredildiği Hatay Büyükşehir Belediyesinden maaş almaya devam edeceğini açıkça hükme bağlamıştır. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı, devredilen 1189 personelin, aynı maddenin 1. fıkrasında ihtiyaç duyulan işlerde görevlendirilebileceği hükmünü göz ardı etmektedir. Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının maaşını ödeyemediğini iddia eden ve Hatay Halkı ile Meclis Ak Parti grubunu karşı karşıya getirmeye çalışan bu anlayışı kınıyoruz. Büyükşehir Belediye meclisinde bulunan bir üyemize yetki verilmesi halinde çalışanların maaşını ödemeyi gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.
AK Parti Hatay İl Başkanı Av. Süleyman Tenekecioğlu konuşmasının başında, “Bilindiği üzere 15.04.214 tarihinde Hatay Büyükşehir Belediyesi ilk meclis toplantısını gerçekleştirmiştir. Bu meclis toplantısı gündeminin iki maddesi Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin ve Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresinin (HAT-SU) norm kadro çalışması idi. Bu toplantıda norm kadro cetvellerine ilişkin meclis üyelerini aydınlatıcı nitelikte Büyükşehir Belediyesinin kadro ihtiyaçlarını gösteren bütçe ile uyumlu herhangi bir teknik çalışma ve bilgilendirme yapılmadığı görüldüğünden konu ile ilgili ihtisas komisyonlarından Hukuk ve İç İşleri Komisyonunda görüş istenilmesine karar verilmiştir. Toplantı bu suretle 21.04.2014 tarihine ertelenmiştir” dedi.

‘BÜYÜKŞEHİR BAŞKANLIĞI KOMİSYONA BELGE GÖNDERMİYOR’
AK Parti Hatay İl Başkanı Av. Süleyman Tenekecioğlu, “21.04.2014 tarihinde Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi ikinci olağanüstü toplantısında Büyükşehir Belediyesi tarafından Hukuk ve İç İşleri Komisyonunun talep etmesine rağmen norm kadro cetvelleri ve bunların bütçe ile uyumlu çalışmaya ilişkin belgeleri göndermemesi nedeniyle komisyon raporu meclise sunulamamıştır. Komisyon raporu meclise sunulmadığından meclisin bu konuda karar alabilmesi mümkün olmamıştır. Meclis iradesinin tecelli etmesi için gerekli olan komisyon raporu ve gündem maddesine ilişkin gerekçelerin mevcut olmaması kararı geciktirmiştir. Bunun müsebbibi komisyona yeterli bilgi ve belgeleri göndermeyen Büyükşehir Belediye Başkanlığı’dır” açıklamasında bulundu.

‘MECLİS ÜYELERİ NOTER DEĞİLDİR’
AK Parti Hatay İl Başkanı Av. Süleyman Tenekecioğlu konuşmasının devamında, “Kamuoyunun da malumu olduğu üzere, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi mahalli idarenin karar ve denetim organıdır. Büyükşehir Belediye Başkanlığı da icra ve temsil makamıdır. Kuruluşunu gerçekleştiren Hatay Büyükşehir Meclisinin ilk beş yıl içinde alacağı en önemli kararlarından birisi bu norm kadro cetvellerinin onaylanmasıdır. 5393 Sayılı Yasanın 18. maddesinin (l) bendi norm kadronun ihdas, iptal ve değiştirme yetkisini Büyükşehir Belediye Meclisine vermiştir. Kanunla verilen bu yetkinin hiç bir surette başka bir kurum ve merci ye devri söz konusu olamaz. Meclisin bu kararı alırken ihtisas komisyonlarından görüş alma, gerekçelerini öğrenme hak ve yetkisine sahip olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Büyükşehir Belediye Meclisinin çalışma usulüne herkesin saygı duyması lazımdır. Büyükşehir Belediyesinin en yüksek karar organı olan meclisin adeta bir noter gibi her gündem maddesini tartışmaksızın kabul etmesi düşünülemez. Aksinin kabulü meclis idaresine, meclisi seçen halkın demokratik iradesine ipotek koyma anlamına gelir” ifadelerine yer verdi.

‘50. MADDEYİ GÖZARDI EDİYORLAR’
Tenekecioğlu ayrıca, “Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinden, Büyükşehir Belediyesi ve HAT-SU için 6050 kadro talebinde bulunurken, hiçbir gerekçe gösterilmemiştir. 5393 sayılı Belediye Kanununun Personelin devri ile ilgili 50. maddesi Büyükşehir Belediyesine devredilen 1189 personelin devredildiği Hatay Büyükşehir Belediyesinden maaş almaya devam edeceğini açıkça hükme bağlamıştır. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı, devredilen 1189 personelin, aynı maddenin 1. fıkrasında ihtiyaç duyulan işlerde görevlendirilebileceği hükmünü göz ardı etmektedir. Bu konu ile ilgili herhangi bir çalışma yapmadan 6050 adet kadro tahsisinin istenmesinin meclis çalışmalarını oldu bittiye getirerek kamu kaynaklarının israfına sebep olacağı açıktır. Meclisin bir görevi de 5018 sayılı yasadan kaynaklanan kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını denetlemektir. Hiç şüphesiz Meclis denetim görevini ve yetkisini sonuna kadar kullanacaktır” şeklinde konuştu.

‘POPÜLİST BEYANLARLA HUSUMET ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR’
AK Parti Hatay İl Başkanı Av. Süleyman Tenekecioğlu son olarak, “Diğer taraftan da Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının maaşını ödeyemediğini iddia eden ve Hatay Halkı ile Meclis Ak Parti grubunu karşı karşıya getirmeye çalışan bu anlayışı kınıyoruz. Büyükşehir Belediye meclisinde bulunan bir üyemize yetki verilmesi halinde çalışanların maaşını ödemeyi gerçekleştirebiliriz. Belediye mevzuatındaki hükümleri göz ardı ederek ucuz popülist beyanlarla meclis iradesi üzerine husumet çekmeye yönelik tüm girişimlerin halkı kandırmaktan öteye geçemeyeceği açıktır. Büyükşehir belediye meclisi hiçbir telkin, baskı ve mülahaza olmaksızın çalışmalarını devam ettirecektir. Herkesi meclisi olağan çalışmasını neticelendirmesini beklemeye davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Önceki İçerikVali Lekesiz başkanları ağırladı; ‘Zorluklar olur, bunların hepsi de aşılmak içindir’
Sonraki İçerikNeyin inadı bu Lütfü Başkan?
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.