Norm kadro bilmecesi!

büyüksehir norm2
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde norm kadro tartışması sürdü.
Dünkü oturumda norm kadroyla ilgili komisyon raporu sonuçlanmadığından, tamamlanması yönünde oy çokluğuyla karar çıktı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bütçe ve harcamalar için yetki istediğini yinelerken, AK Parti’nin siyasi yaklaşım içinde olduğunu ileri sürdü.
AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mustafa Özbolat ise yanıt olarak, “Siyaseti sizler yapıyorsunuz, biz değil! Yasa ortada, yetki sizde zaten, gereğini yapın. Sorumluluğunu bizler alırız. Böylece kimse mağdur olmasın” dedi.
Özbolat ayrıca, “1189 personeli şemaya yerleştirin diyoruz, yapmıyorsunuz. Yetkiniz var, daire başkanını da tedbiren atayın, bütçe ve harcamalarda yetki sahibi olun. Neden yapmıyorsunuz?” diye konuştu.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, “Mezbahanemiz kapalı, sulama pompaları kilitli. Çünkü, hepsi büyükşehir çalışma kapsamı içinde.. Elemanlar burada olduğu için, asli görev bekliyor” açıklamasında bulundu.
AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mustafa Özbolat bunun üzerine yaptığı konuşmada, “Siz 1189 kadroyu yerleştirin. Belediye bize bu konuda evrak versin. Personel maaşların tek sorumlusu sizlersiniz. Bütçenizde para var. Ödemeniz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Büyükşehir belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Önceliğimiz su. Yayladağı, Kırıkhan’da su sıkıntısı çok. Sondaj yapılamıyor. Antakya’da su sıkıntısı başladı. İhale için dört aya ihtiyacımız var. Çünkü depo yapacağız. Yangın çıksa, mazotumuz yok. Bu yüzden ilk etap için 1 milyon nüfusa göre kadro istiyoruz. Daireyi kuralım, bismillah deyip, başlayalım. Siz böyle demagoji yaparsanız, bir adım bile atamayız” açıklamasında bulundu.
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ise ‘demagoji’ sözlerine tepki göstererek; ‘Sayın Başkan! Bütçeniz var mı, yok mu? Var olduğunu biliyoruz. Biz size gidecek elemanlara maaş ödediğimize göre, siz neden personelin maaşını ödemekte sorun çıkarıyorsunuz? Mali Hizmetleri atadınız. Ama ilgili daireye tedbiren atama yapmaktan kaçınıyorsunuz. Buradan demagoji yapan sizlersiniz” sözleriyle Başkan Lütfü Savaş’ı eleştirdi.
Lütfü Savaş, ise ‘Olay sadece maaş meselesi değil. Hizmet bekliyoruz. Ben sizlerden yetki bekliyorum. Buradan atama yapıp, müfettişleri kapıya mı yığalım?’ dedi.
AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Mustafa Özbolat ise verdiği yanıtta, “Öyle birşey yok. İstediğiniz birime tedbiren atama yaptığınızı görüyoruz. Bugün isteseniz 1189 personel maaşını ödeyebilirsiniz. Yok eğer bunu yapmaktan kaçınıyorsanız, belediye evrakları versin 1189 personel üzerinden çalışma başlatalım” dedi.
Bu arada komisyon raporu hazır olmadığından norm kadro meselesi çözüme kavuşamadı. AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mustafa Özbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş’ı eleştirerek, “Bizler komisyondaki arkadaşlara çağrı yaparken, siz neden gelmediniz?’ diye tepki gösterdi.
Lütfü Savaş da, “Daveti sizlerin yapması gerekiyordu. Bana ulaşabilirdiniz. Madem bu noktaya geldi, o halde biz size istediğiniz evrakları verelim. Siz gerekli değerlendirmeyi yapın. Beş gündür sonuç alamıyoruz. Bize netice lazım. Sizden karar bekliyorum” dedi.
AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mustafa Özbolat, “Biz çalışmaya başlayalım. Alt kademesini önünüze koyalım” açıklamasında bulundu.
Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, öncelik olarak daha önce belirlenen norm kadronun kabulü için için oylama istedi.
AK Parti ve Saadet Partisi ‘Hayır’ deyince, komisyon kararının beklenmesine karar verildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bir haftaya kadar olağanüstü toplanması bekleniyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.