‘Hatay Dişhekimleri Odası’ndaki ayak oyunlarını kabul etmiyoruz’

dis hekimleri
Hatay Dişhekimleri Odası olağan seçimlerinde Dişhekimi Müfide Melek Özal, rakip grup tarafından kendi adaylarıymış gibi ilan edilmesine tepki gösteren diş hekimleri Alaettin Hayzaran, Mehmet Çolak, Özlem Kaya, Serhat Bayraktar, Serdar Yoğurucu, Şebnem Turunç, Ali Akın ve Feridun Yüceer, “Meslektaşımız Müfide Melek Özal’ın rızası alınmadan, onun iradesi dışında ismini listeye yazmak ne kadar ahlakidir, ne kadar etiktir?” diye sordu.
9 dişhekiminin imzasıyla yayınlanan bültende şu görüşlere yer verildi; “13-Nisan- 2014 Pazar günü Hatay Dişhekimleri Odası olağan seçimleri için meslektaşlarımız sandığa gitti. Bu seçime bizler Mozaik grubu olarak katıldık. Ekibimizi 1-1.5 ay önce oluşturduk. Bu ekip Mehmet Çolak, Serhat Bayraktar, Müfide Melek Özal, Özlem Kaya ve Alaettin Hayzaran’dan oluşmaktaydı. Bildiğiniz gibi ben, Özlem hanım ve Alaettin bey zaten bir önceki yönetimdeydik. Serhat bey ve Müfide hanımla daha da güçlenerek yola çıktık. Hedefimiz gönüllülük temelinde özveriyle çalışarak, her zaman birlik ve beraberlik içinde, kişisel çıkarlardan uzak projeler üretmekti. Yönetimimizin ve yönetim anlayışımızın ortak amacı genç meslektaşlarımızın önünü açmak ve onlara zamanı geldiğinde bu bayrağı devretmekti. Hatay Dişhekimleri Odası’nı “tek adam” zihniyetinden kurtarmak ve kurumsallaşma yolunda çalışmalar yapmaktı. Bizler, seçim sonlanana kadar etik kurallara bağlı kaldık. Sahip olduğumuz ahlaki değerleri karşı taraftan da beklerdik. Ancak seçime 1 gün kala Genel Kurul’da ekip arkadaşımız olan ve tüm çalışmalarımızı birlikte yaptığımız Müfide Melek Özal, rakip grup tarafından kendi adaylarıymış gibi ilan edildi. Daha da vahimi bu durumdan Müfide hanım dahi haberdar değildi. Şimdi sizlere soruyorum, meslektaşımız Müfide Melek Özal’ın rızası alınmadan, onun iradesi dışında ismini listeye yazmak ne kadar ahlakidir, ne kadar etiktir? Bu son derece şaşırtıcı ve eşine rastlanmamış olay maalesef meslektaşlarımızı son derece yanıltmış ve Müfide hanımın her iki listede de yer alması kafaları karıştırmıştır.”

‘İSTİFA EDİYORUZ’
Dişhekimleri Müfide Melek Özal, Alaettin Hayzaran, Mehmet Çolak, Özlem Kaya, Serhat Bayraktar, Serdar Yoğurucu, Şebnem Turunç, Ali Akın ve Feridun Yüceer’in açıklaması şöyle;
“Bizim listemizde olan bir yol arkadaşımızın onayı olmadan ismini karşı listeye yazmak maalesef seçimlere gölge düşürmüştür ve şaibeli bir durum oluşturmuştur. Seçim günü şahit olduğumuz, mesleğimizin getirdiği eğitim seviyesine hiç yakışmayan ve gerek seçim çalışmalarımız, gerekse seçim esnasında grubumuzun gösterdiği centilmenlik ve saygıya tamamen tezat görüntülerden burada bahsetmeye lüzum görmüyor ve hicap duyuyorum. Bildiğiniz gibi sivil toplum kuruluşları demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Buralarda yapılan uygulamalar meslek örgütüne ve topluma yön verir. Bu kuruluşlarda etik değerler vazgeçilmez unsurlardır. Hatay Dişhekimleri Odası gibi bir sivil toplum kuruluşunda, böyle ayak oyunlarını kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Susmak, durumu kabullenmek ve şaibeye ortak olmak demektir. Bu vesileyle aşağıda adı olan bizler bu durumu protesto etmek için seçildiğimiz oda organlarından istifa ediyoruz. Bu süreçte bize destek veren vermeyen tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.