Hedef 2023

Osmaniye konferans (5)
Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şerif Tosyalı ve yönetim kurulu üyelerinin girişim ve gayretleriyle 1. Ekonomi Zirvesi kapsamında Osmaniye’nin ve OSB’nin Önemi konulu konferans düzenledi.
Osmaniye OSB Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Ekonomist Prof Dr. Emre Alkin, Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Dr. Rüştü Bozkurt ve Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat katıldı.
Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Tosyalı’nın ev sahipliğinde Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, İl Jandarma Komutanı Tayfun Dündar, Rektör Profesör Doktor Orhan Büyükaba, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tosyalı, Osmaniye TSO Başkanı Murat Teke ve Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci’nin de izledikleri konferansa çok sayıda yatırımcı işadamı da katıldı.
Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat’ın moderatörlüğünü yaptığı Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin’in sunumuyla başlayan konferansın sonunda soru-cevap bölümünde ise Türkiye ekonomisinin geleceğine ilişkin sorulara yanıt arandı.
Alkin yaptığı sunumda, Türkiye ekonomisinin geleceğinin çok iyi olacağı öngörüsünü paylaşırken, arz ve talep dengesinde piyasa fiyatlarını talebin belirlediği bir dönemin yaşandığına dikkat çekti.
Osmaniye konferans (7)
Prof. Dr. Emre Alkin, hedef koyan yatırımcıların geleceğe ilişkin öngörülerinde ve istatiki bilgilere dayanarak tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyararak, geleceğe yönelik kaygılar açısında ileriyi görmenin önemine dikkat çekti.
21’nci yüzyılda, 20’nci yüzyıla göre daha fazla savaş ve gerginlik yaşanacağına dikkat çeken Emre Alkin, bu olumsuzluğun etkisinin 20’nci yüzyıldaki kadar olmayacağına vurgu yaptı.
Dr. Rüştü Bozkurt ise sunumunda, daha eleştirel yaklaşarak yatırım şekillenmesi dengesizliğe dikkat çekti ve ithal hurdadan çelik üretiminin büyük bir hata olduğuna vurgu yaptı ve gelişmiş ülkelerin demir cevherinden çelik üretimine dönüş sağladığı bilgisini katılımcılara aktardı.
Programın sonunda Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, katılımlarından ve verdikleri bilgilerden dolayı Osman Saffet Arolat’a, Ekonomist Emre Alkin’e ve Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Dr. Rüştü Bozkurt’a günün anısına plaket takdim etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.