İKEM’de 2. Bilim-Sanat Festivali’ne ilgi

bilim senlik5
Özel İKEM Koleji’nde iki gün süren ikinci Bilim ve Sanat Festivali kurulan stantlarda gösterime sunulan deneyler, eserler ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Kolejin koridorları Bilim ve Sanat stantlarıyla donatılarak ziyaretçi akınına uğradı. Bilim ve Sanat Festivali büyük bir coşkuyla başladı ve aynı ilgiyle iki gün devam etti.
İKEM’li Öğrencilerinin sene boyunca hazırladıkları projeleri daha çok “SU” temasıyla bir araya getirdiği festivalde İlkokul, orta okul ve lise düzeyinde hazırlanan çalışmalarda sadece proje sunumları değil aynı zamanda bilimsel gösteriler de yer aldı.
Bu yılki Festivale ilk gününde Namık Kemal, Mithat Paşa, Şükrü Kanatlı ilkokul ve ortaokulları ile Makzume Anadolu Lisesi öğrencileri katılım göstererek bilim ve sanat stantlarına yoğun ilgi gösterdi. Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Atike Nazik Kolej öğrencilerine okulun konferans salonunda ‘Zaman içinde yaşamın anahtarı fosiller’ konusunda sunum yaptı.
İKEM Koleji Kurucu Genel Müdürü Levent Hakkı Yılmaz, Bilim-sanat etkinlikleri kapsamında öğrencilerine merakları, ilgileri ve hayallerini sergileme fırsatı verdiklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Aynı zamanda düşünce ve duygu dünyalarını dışarı yansıtma, proje ve etkinlik olarak toplumla paylaşma bir hayal dünyası oluşturmaktadır. Ünlü bilim adamı Einstein ‘hayal bilimde daha önemlidir, çünkü bilim sınırlıdır’ diyor. Sınırları aşan düşünceleri projelendirmek hayatın gerçekliğine indirgemek ve bütün bunları şenlik haline dönüştürerek tüm öğrencilerin ilgilerini, meraklarını, zeka ürünlerini ortaya çıkartmak için ortam oluşturmak amacıyla bu festivali düzenlemiş bulunuyoruz.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.