Belediye Başkanı Seyfi Dingil; ‘Ortak dileğimiz; barış ve huzur’

seyfi romanya1
Yunus Emre Ortaokulu’nun proje ortaklığında hazırlanan AB Hibe Projesi kapsamında, Romanya’dan gelen 21 öğrenci ve 7 öğretmen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret etti. Başkan Seyfi Dingil ziyarette, bu tarz projelerin dünya barışına katkı sağlayacağını ifade etti. Din, dil, ırk ayrımı olmadan dünyadaki tüm insanların barış ve huzur içerisinde yaşamasının herkesin ortak dileği olduğunu söyleyen Başkan Seyfi Dingil, “Öncelikle İskenderun’a hoş geldiniz. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. İskenderun her yönden gelişmekte olan büyük bir kent. İskenderun ayrıca bir deniz kenti. Burada insanlar yıllardır huzur ve barış içerisinde yaşıyor. Burada kendinizi evinizde gibi hissedebilirsiniz” diye konuştu.
Okul Müdürü Catalin İordache ise İskenderun’da olmaktan dolayı büyük bir mutluluk içerisinde olduklarını belirterek, proje kapsamında, iki ülke öğrencilerine ve sorumlu oldukları çevreye karşı demokratik vatandaş olabilmeyi, kültür, dil, din, ırk ayrımı yapmadan ortak bir yaşamı paylaşabilmeyi öğretmek istediklerini belirtti.
Yunus Emre Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Mehmet Şaharaç ise proje hakkında bilgiler vererek, “Başkanım bizleri kabul ettiğininiz için teşekkür ediyorum.2013-2015 yılları arasında iki taraflı düzenlenen Comenius Projesi kapsamında Romanya’nın Buzau şehrinden gelen heyeti ağırlıyoruz. Projemizin adı ‘Senin Yaratıcılığın Başkalarını Anlama Kaynağıdır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Seyfi Dingil, konuklarına Türk bayrağı ve çeşitli hediyeler takdim etti.
seyfi romanya2

Önceki İçerikAtalar Koleji’nde Meslek tanıtım semineri
Sonraki İçerikMasa Tenisi’nde minik sporcular raketlerini konuşturdu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.