Akbabaya yardım eli

akbaba
Bir evin bahçesinde bulunan ve ayağında takılı künyeden İsrail’deki Tel Aviv Üniversitesi’nce takip edildiği tahmin edilen hasta akbaba, Antakya Belediyesi’ne ait hayvan barınağında tedavi altına alındı.
Bir vatandaşın hasta halde bularak barınağa getirdiği akbabanın, Dünya Doğayı Koruma Birliği tarafından “tehlike altında” statüsüne alınan Mısır akbabası türü olduğu belirlendi. Ayaklarındaki künyede “K-3043 TEL-AVIV UNIV – ISRAEL” ve kanadındaki “C38” yazıları nedeniyle İsrail’deki Tel Aviv Üniversitesi tarafından bilimsel çalışmalar için takibe alındığı sanılan akbabanın tedavisine başlandı.
Barınak sorumlusu veteriner hekim Ahmet Kilisli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakıma aldıkları akbabanın kanadında birkaç tüyün eksik olduğunu ve bağırsak enfeksiyonu nedeniyle hastalandığını belirlediklerini söyledi.
Hasta kuşun, yaklaşık 1-1,5 ayda kendini toparlayacak hale gelebileceğini ifade eden Kilisli, şunları kaydetti:
“Antakya’da evinin bahçesinde akbabayı bulan bir vatandaş, bir iki günlük bakımından sonra kuşu bize getirdi. Hayvanı incelediğimizde İsrail’in Tel Aviv Üniversitesi’nden künyeli olduğunu tespiti ettik. Hayvanda zafiyete bağlı yani herhangi bir vurulma, yaralanma izine rastlamadık. Bağırsak enfeksiyonu şüphesiyle tedaviye başladık. Kısa süre içerisinde vücudunu toparlayıp tekrar eski gücüne kavuşmasını bekliyoruz. Daha sonra da kuşu ait olduğu doğaya bırakacağız.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.