‘Turizm gelişmeye açık öncü bir sektördür’

turizim haftası (2)
15- 22 Nisan tarihleri arısında kutlanan turizm haftası etkinlikleri çelenk sunma programıyla devam etti. Törene İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, İlçe Turizm Danışma Bürosu, MKÜ Turizm İşletmesi ve Otelcilik Yüksek Okulu ve öğrenciler katıldı.
Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk bırakan turizmciler daha sonra bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nı okudular. Günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun yaptı. Uygun, “sosyal ve kültürel zenginlikleri kaynaştırıp güçlendiren Turizm’in, ziyaret edilen bölgenin ekonomisine büyük katkı sağladığını, bu nedenle günümüzde çok önemli bir sektör haline geldiğini belirterek; “dünyaya örnek oluşturan Hatay’ın kültürel ve sosyal zenginliklerinin yanı sıra; var olan turistik ve tarihi güzelliklerine sahip çıkılması ve insanlığın hizmetine sunulması gerektiğini” söyledi. Daha sonra söz alan İlçe Turizm Danışma Bürosu Yetkilisi Özgür Durmaz, “Turizm büyük bir potansiyele sahip olan ülkemizde gelişmeye açık öncü bir sektördür. Özellikle son yıllarda önemli bir büyüme trendine giren ülke turizmimiz, turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayma girişimleri ile gelişmesine hız kazanmıştır. Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyada sahip olduğu tabiat güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel varlıkları, turizm açısında ne kadar önemli ise, aynı şekilde sah,ip olduğumuz genç ve dinamik insan nüfusu da o derece önemlidir. Turizm sektöründe uluslar arası standartlara ulaşmak ve sunulan hizmet kalitesini yükseltmek, turizmin bütün ülke halkı tarafından önemle algılanması ve bu yönde halkımızın eğitilerek bilinçlendirilmesi ile mümkün olacaktır” dedi.
MKÜ Turizm İşletmesi ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ayhan Varol Bayer ise, “İhtiyaçtan doğan turizm sektörü zamanla büyümüş küresel bir duruma gelmiştir. 2012 yılında ülkemiz turist sayısının en çok geldiği dünyada 6. sıradadır. Ancak turizmden kazanan ilk 10 ülke içerisinde değildir. Hatay ve İskenderun gerek iç turizm gerekse dış turizmden pay almak için önemli bir potansiyel göstermektedir. Özel sektör yatırımcılarının yatırım yapmasının gerekliliği değerlendirilmektedir” dedi. Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı folklor ekibinin gösterisi ile anıt alanındaki tören son buldu.
Turizm etkinlikleri çerçevesinde, 16 Nisan Çarşamba saat 10’da Halk kütüphanesinde turizm konulu kitap sergisi, 17 Nisan Perşembe günü saat 11’de Prime Mall AVM’de Eğitimci, araştırmacı, yazar Mehmet Mursaloğlu tarafından “dünden bugüne İskenderun” konulu fotoğraf sergisi açılacak. Aynı gün saat 20’de Belediye Kültür merkezinde İskenderun Musıki Gönüllüleri Korosu tarafından Türk Sanat Müziği konseri verilecek. 20 Nisan tarihine kadar devam edecek olan sergiler ve etkinliklerin halka açık olacağı belirtildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.