İKEM’in bilim keşif grubu denizin büyülü dünyasıyla tanıştı

ikem denizalti
Özel İKEM Anadolu Lisesi öğrencileri proje tabanlı araştırma gezilerini sürdürüyor. 15 kişi ile başlatılan proje tabanlı eğitim grubu, geçen hafta Arsuz kıyılarında denizaltı çalışmaları nasıl yapılır, deniz ekolojisi, deniz suyunun özellikleri gibi kavramları öğrendiler.
Mustafa Kemal Üniversitesi Yar. Doç. Dr. Selin Sayın ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğretim Görevlisi Necdet Uygur, Doç Dr. Tahir Özcan, Özel İkem Koleji öğretmenlerinden Mehmet Ali Cihat nezaretinde uygulamalı eğitim alan öğrenciler güzel bir gün geçirdiler.
Bütün dünyada uygulama ve proje tabanlı bilimsel çalışmalarını sürdüren, geleceği başarılı olma yolunda ilerleyen gençlere İKEM Anadolu Lisesi öğrencileri de katıldı.
Doç Dr. Tahir Özcan, “Ekoloji eğitimini temel alan çalışmalarla geleceğe biyoloji, kimya, fizik, matematik, coğrafya gibi temel alanlara ait kavramlar görerek ve uygulayarak öğrenmek amaçlanıyor. Dünyada mesleği ne olursa olsun en başarılı insanların doğayı çok iyi bilen ve bunu hayata geçirenlerle mümkün olduğunu biliyoruz. İKEM artık ekoloji eğitimini okul öncesi eğitime proje tabanlı çalışmalarıyla başlıyor. Hafta sonu yapılan gezide bu araştırma gezilerinin sonucunda topladıkları verilerle ulusal ve uluslar arası pek çok proje üretmeyi ve başarılı olmayı hedefleyen ekibin bir de ismi var. Kendilerine “Science Discovery Team” adını vermişler. Bilim keşif grubu deniz, kara ve göl ekosistemlerini öğrenerek ekoloji eğitimini İKEM’de bir ders olarak başlanmış durumda. Böyle bir eğitim sistemiyle gelecekte katılmış olmaları ulusal yada uluslararası projeler ve bu projelerin yayınlanmasıyla gidecekleri üniversitelerde diğer akranlarından önde olacaklardır” dedi.
İKEM Anadolu Lisesi öğrencileri MKÜ araştırma teknesinde Öğr. Gör. Necdet Uygun öğrencilere İskenderun Körfezinin ekolojik yapısının ve sahil şeridi hakkında bilgilendirirken, körfezin en derin yerinin 70 m olduğunu ve türlü canlıların yaşamakta olduğunu anlattı.
Doç Dr. Tahir Özcan son olarak su altı nasıl dalınır, tüple dalma, hava ile dalma yöntemlerini uygulamalı olarak öğrencilere gösterdi.
ikem denizalti1

Önceki İçerik‘Bizleri gururlandırdınız!’
Sonraki İçerik‘Son kararı YSK verecek’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.