Dezavantajlı gruplara yönelik projelere 30 milyon euro hibe desteği

vali hibe1
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Bilişim ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Alper Zeytun, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti.
İş-Kur Hatay İl Müdürü Ahmet Bulanık’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın, Hatay’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek ziyaretin içeriği hakkında bilgi verdi.
Sayın, Bakanlık ile AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü hibe programı kapsamında, “dezavantajlı” gruplar olarak değerlendirilen engellilerin yanı sıra yoksul, Roman, göç mağduru ve eski mahkümların sosyal entegrasyonuna ve istihdam edilmelerine yönelik projelere 30 milyon Euro hibe sağlanacağı bilgisini verdi.
Ülke genelinde uygulanan proje ile ilgili olarak illerde tanıtım toplantıları düzenlediklerini hatırlatan Sayın, söz konusu toplantılardan birinin de Hatay’da yapılacağını kaydetti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı B Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Bilişim ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Alper Zeytun da, “dezavantajlı” diye tabir edilen vatandaşlarımızın sosyal entegrasyonu ve istihdamına yönelik projelerin desteklenmesi için ayrılan 30 milyon Euro’nun 9 milyon Euro’sunun vatandaşlara, 21 milyon Euro’sunun ise diğer dezavantajlı gruplara yönelik projelere sunulmak üzere ayrıldığını söyledi.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ise, “Dezavantajlı grupların istihdamına, toplumla sağlıklı entegrasyonuna yardımcı olunması için bir duyarlılık ve farkındalık oluşmasına yönelik ülke genelinde eğitim çalışmaları yapılması, projeler üretilmesi, öte yandan söz konusu amaca yönelik proje üretenlere hibe desteği verilmesi son derece yararlı ve anlamlı bir çalışma. Bu anlamlı projenin ilimizde de en sağlıklı ve verimli şekilde uygulanması için biz de ilgili kurum ve kuruluşlarımızla birlikte gereken çalışmaları yapacağımızı ifade etmek isterim” dedi.

Önceki İçerikMKÜ REKTÖRÜ GÜDER, BAŞKAN KİMYECİ’Yİ ZİYARET ETTİ
Sonraki İçerik‘Peygamberimizin kutlu doğumunu idrak etmenin huzurunu yaşıyoruz’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.