Yarım asırlık muhtar görevi oğluna devretti

muhtar
Altınözü ilçesinde daha önce köy olan ve Hatay’ın büyükşehir statüsüne geçmesiyle mahalleye dönüşen Kansu’da, 54 yıldır görevini yürüten 80 yaşındaki muhtar, yaşının ilerlemesi nedeniyle aday olmadığı seçim sonrası görevi, oğluna devretti.
Hatay’ın büyükşehir kapsamına alınmasıyla mahalleye dönüşen Altınözü ilçesindeki Kansu Mahallesi, 30 Mart seçimlerinde farklı bir çekişme yaşadı. 1960 yılında muhtar seçilen Fadıl Akyol’u her seçimde destekleyen köylüler, bu seçimde muhtarlarının yaşının ilerlemesi nedeniyle aday olmayacağını açıklamasıyla farklı bir telaş yaşadı.
Her seçimde arkalarında durdukları, kimi zaman rakip çıkmasına rağmen vazgeçmedikleri Akyol’un, 54 yıldan bu yana yürüttüğü muhtarlığı yapmayacağını bildirmesi üzerine aday arayışı başladı. Fadıl Akyol’un yerine akrabaları ve bazı köylüler, oğlu Şemsettin Akyol’a (44) destek vererek muhtarlık için adaylığını koymasını sağladı.
Köylülerin desteğiyle karşısına çıkan rakipten bir oy fazla alan Şemsettin Akyol, babasından mührü devraldı.
Baba Akyol yaptığı açıklamada, uzun yıllar köyüne hizmet etmek için çalıştığını söyledi. Köyünde okul ve caminin olmadığını, su sıkıntısı yaşandığını ifade eden Akyol, “Öncelikle okul ve cami yapılması için kolları sıvadık. Okul ve caminin arsasını hibe ettim. Amacım köyüme birşeyler yapabilmekti. Çok şükür 54 yıllık muhtarlığım süresince güzel hizmetler yaptığıma inanıyorum. Köyümdeki birçok probleme çözüm buldum. 26 yaşında başladığım görevi 80 yaşıma kadar sürdürdüm. Ancak artık yoruldum ve yaşlandım. Bunun için görevi gençlere bırakmanın daha iyi olacağını düşündüm” dedi.
Muhtarlık için seçimi oğlunun kazanmasına çok sevindiğini belirten Akyol, deneyimleriyle oğluna yardımcı olacağını kaydetti.
Yeni muhtar Şemsettin Akyol da mahallesine en iyi hizmeti sunmak ve vatandaşları mutlu etmek için çalışacağını dile getirdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.