Suriye’de kaçırılan Foto Muhabiri Aygün, Hatay Valisi Lekesiz’i ziyaret etti

vali foto1
Suriye’de kaçırılıp 40 gün rehin tutulduktan sonra kurtarılan foto muhabiri Bünyamin Aygün, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret etti.
Valilik internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Suriye’de görev yaparken bazı gruplar tarafından kaçırılarak bir süre alıkonulan, daha sonra da başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumların da yoğun çabasıyla kurtarılan Bünyamin Aygün, Vali Lekesiz’i makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Lekesiz; deprem, genel afet veya zamanla yarışılan bir durum gibi vatandaşın devletine ihtiyaç duyduğu anlar olduğunu belirterek “İnsanımız her şeyin en iyisine layıktır. Hele hele devletin gücüne, kudretine ihtiyaç duyulduğu zamanlarda bunu hissettirmeli ki kişi ay yıldızlı bayrağın gölgesinde yaşamanın gururunu, zevkini hücrelerine kadar yaşasın. Bir devletin vatandaşı nezdindeki itibarı, vatandaşına verdiği hizmetle doğru orantılıdır” açıklamasında bulundu.
Aygün’ün kaçırıldığı andan itibaren başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere tüm dinamiklerin devreye girmesiyle sürecin işlediğine ve mutlu sona ulaşıldığına değinen Vali Lekesiz, “Önemli olan sizin sağ salim ailenize, sevdiklerinize kavuşmanızdır. Sizin mutluluğunuz, bizim mutluluğumuzdur” ifadesini kullandı.
Vali Lekesiz, daha sonra Aygün’e, insanlığın ortak öyküsünün yaşandığı kentin değerlerini yansıtan ve Valilik tarafından yayınlanan “Tüm Zamanların Şehri Hatay” isimli eseri hediye etti.
vali foto3

Önceki İçerikYarım asırlık muhtar görevi oğluna devretti
Sonraki İçerikPayas AK Gençlik Mısır’daki zulmü protesto etti
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.