Payas AK Gençlik Mısır’daki zulmü protesto etti

bekir misir
Payas AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı Atatürk Parkı önünde Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti.
Yoğun katılımın olduğu protestoya Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve Payas AK Parti Kadın Kolları da destek verdi.
AK Parti Gençlik Kolları üyeleri üzerlerinde ‘529 İdam’ yazılı tişörtlerle ve pankartlarla idam kararını protesto ettiler. İdam kararıyla alakalı bir basın açıklaması yapan Payas AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Veysi Güler, “Mısır’da yaşanan sürece özellikle biz gençlerin tepki koyması lazım. Bir sosyal paylaşım sitesi kapatıldı diye ayağa kalkan provakatifler, Batılı toplumlar ne acıdır ki verilen idam kararına ses dahi çıkarmadılar. Onlar bu sürecin gizli destekçileri olmuşlardır. Ama biz Mısır’da yaşanan bu zulmü haykırmaya devam edeceğiz.
1960’da Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu’nun canına kast eden zihniyet, 1972’de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı katletmiş, 1980’de ise ‘bir soldan astık bir sağdan astık’ diyebilecek kadar insanlıktan uzaklaşmıştır. İşte benzer bir durum kardeş ülke Mısır’da yaşanmaktadır. Gün birlik günüdür. İslam dünyasında tezgâhlanan bu kanlı oyunu bozacağız” dedi.
bekir misir2

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.