MHP destek verecek

kösem mhp
Hazır dayanışmadan sözetmişken, bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum.
Dün gazeteniz GÜNEY’de, su bağlantı ücretlerinin düşürülmesi yönünde AK Parti’nin aldığı tavsiye kararına CHP ve MHP’nin ret verdiğini yazmıştık.
Yoğun tepkiler geldi..
Haklı eleştirileri önemsiyorum. CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik’in ‘Tavsiye kararı olsa bile, usül açısından büyükşehirde hükmü yok’ şeklindeki demecini anlıyorum. Haklıdır da..
Elbetteki su bağlantı ücretlerinin düşürülmesi hususu; büyükşehir belediye meclisine öngergeyle sunulması gerekiyor.
Bunu zaten Belediye Başkanı Seyfi Dingil de söyledi..
Ancak Gazanfer Bey, şuna açıklık getirseydi halkın yüreğine su serpmiş olurdu..
Deseydi ki;
‘- Su bağlantı ücretlerinin düşürülmesi için Büyükşehire ortak bir önerge verelim. Bütçede bu yönde denkleştirme yapalım. Olmadı, 2015 bütçesinde bu uygulamaya destek olalım. O vakte kadar bu paranın tahsil işlemini erteleyelim.’
Neden olmasın..
Dün bana gelen telefonlardan anlıyorum ki, böyle bir uygulamayı hayata geçirmek mümkün. Kaldı ki, MHP Meclis Üyesi Osman Çolak, varsa bir hukuki zemin, büyükşehirde su bağlantı ücretlerinin iptalini isteyeceklerini söyledi..
Mümkün değilse bile, AK Parti’nin eski abonelere 100 lira, yeni abonelerde 200 lira artı KDV yönünde sunacağı önergeye destek vereceklerini hatırlattı.
MHP’nin tavrı yerinde.. Burada altı çizilmesi gereken nokta CHP’nin de benzer bir duruş sergilemesidir. Madem organ seçimlerinde, üç parti ortak önergelere imza atabiliyor. O halde MHP’nin destek vereceği su önergesine de CHP’nin katkı sunması gerekmiyor mu?
Büyükşehir’de çoğunluk AK Parti’de olduğuna göre, endişe duymamak gerekiyor..

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.