Ktunnel ile Youtube DNS ayarları Değiştirme ve Yasaklı Sitelere Giriş yapma

İlk olarak Twitter kapatıldı sonrasında Youtube video paylaşım sitesinin kapanması ile kullanıcıların bir çok yönteme başvurarak erişim sağladılar. En öncemlisi ise ktunnel yasaklı giriş özelliğinden faydalanıldı. 2008 yılında olduğu gibi günümüzde hala kullanılmakta olan kaliteli servislerden biridir. Son zamanlarda kapatılan sitelerden sonra erişim esnasında bir çok yöntem kullanıldığı için mağdur olan kullanıcıların olduğunu belirtmek isteriz. Bu servislerin güvenirliği ve kimlik bilgilerinizi koruma gibi bir çok hizmet sunduğunu göstermiş olsa bile göründüğü gibi olmayabiliyor.
Demokrasinin gelişmesi ile ülkemizde sıklıkla web siteleri çeşitli nedenlerden dolayı rahat bir şekilde kapatılabilmekte. Koruma tedbiri kararları 4 saat içerisinde neticelenecek kadar hızla gelişti. Fakat erişime engellenen web sitelerine tamamen giriş engellemesi şuan mümkün değildir. Kısmi erişim kısıtlaması olarak bilinen ve bir çok yöntem aracılığı ile tekrardan giriş yapmak mümkün. internet üzerinden normal internet sitelerine bağlanmaktan farksız olan ve en gelişmiş alternatiflerden biri ise ktunnel gibi uygulamalardır. Yasaklı siteler ve Youtube gibi mahkeme kararı ile kapatılmış web sitelerine bile sorunsuz bir şekilde bağlanmanız mümkün olup ücretsiz hizmetler sunar. Bu makalemizde sizlere anlatacağımız web sitesi aracılığı ile bütün sorularınızın cevabını alabileceğinizi düşünerek sizlerle paylaşıyoruz. www.ktunnelgiris.com sitesi sadece proxy aracı değil engellenmiş ve güvenliğinizi korumak adına bir çok uygulama ve hizmet hakkında geniş bilgiler sunmakta olup yorumlarınıza karşılık vermektedir. İnternet ortamının en güvenilir web sitesi diyebiliriz.
Sunmuş olduğu hizmetleri deneyerek ve en güvenilir sunucular ile hizmet vererek hem güvenliğinizi hemde kişisel bilgilerinizin çalınmasına karşı filtreleme eklentisine sahiptir. Bu sayfamızda bir kaç yöntem sunacağız daha fazlasını üst kısımdaki adreste bulabilirsiniz.

Youtube ayarları nasıl değiştirilir. Dns Değiştirme işlemleri nasıl yapılır, Girişi engellenmiş olan Youtube ve benzeri siteler DNS değiştirme yöntemleri ile erişim sağlamanız mümkün fakat uygulayacağınız işlemler sonucunda bilgisayarınızın korunmasız hale geleceği ve izlenmenizi pasif kılarak izlenebilir olmanızı sağlar. Erişim sağlamak değil erişim sağlarken bilgilerinizi kamufle edecek hizmetler kullanmanız hem bilgisayarınız hemde veri akışınızın güvenliğini ön planda tutmanız gerekir.

Vekil Sunucu Aracılığı İle Yasaklı Sitelere Giriş Nasıl Yapılır?

Üst düzey güvenlik ve Proxy siteleri arasında en bilindik vekil sunucu aracılığı ile yasaklı sitelere giriş kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Vekil sunucuları ulaşım için öncelikle yapılması gereken Google aramalarında çıkan siteler değildir. Web sitelerin üst sırada olması güvenli olduğunu veya güvenilir olduğunu göstermez. Önemli olan o web sitesinin işlevleri ve hizmeti hakkında geniş bir şekilde gözden geçirmek ve geçirdikten sonra kullanmaktır. O nedenle sizlere sunduğumuz üst kısımdaki siteye ulaşarak yasaklı giriş özelliğini kullanarak gözünmez bir şekilde internet gezinmenizi sağlamanızdır. Bir çok vekil sunucular çoklu bağlantı açıklarının olmasından dolayı virüs sorunu ile karşı karşıya getirebilir.

Engellenmiş Sitelere Giriş Yöntemi Olarak VPN (Sanal Özel Ağ) Uygulaması Nedir? 

Özel Ağ olan VPN girişi engellenmiş sitelere girmenin diğer yöntemlerinden biri olarak elternatif ve günümüzde yaygın bir şekilde kullanan yöntemlerden biridir. Diğer yöntemlere göre biraz daha güvenli ve kolay olan vekil sunucu yöntemi ile yurtdışı üzerinden herhangi bir bölgesinden internette bağlandığınızı gösterir.  VPN aracılığı ile bağlantı yapıldığında Amerika, Almanya, Fransa ve benzeri herhangi bir ülke ağı üzerinden internet bağlantısı gerçekleştirmeniz sağlanarak dolayısı ile bağlantı yaptığınız ülkede yasaklanmış ya da engellenmiş olmayan siteye rahatça giriş yapabiliyorsunuz. Bulunulan ülke dışında diğer bir ülke üzerinde geçerli olmayan mahkeme kararı ya da herhangi bir engelleme bulunmadığından yasaklı site engelini de sorunsu biçimde aşmış oluyorsunuz.

DNS Ayarları Değiştirerek Youtube Ve Yasaklı Sitelere Giriş Nasıl Yapılır?

Bilgisayarınızın TTNET veya Türk Telekom tarafından atanmış olan mevcut alan adı sunucusu olarak açıklayabileceğimiz DNS değiştirme değiştirme işlemleri ise yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Yasaklı sitelere giriş yöntemlerinden bir diğeridir. DNS ayarları değiştirme için öncelikle bilgisayarınızın Başlat>Ayarlar>Denetim Masası bölümüne girmelisiniz. İkinci aşamada ise Ağ Ayarları bölümünden Yerel Ağ Bağlantısı Durumu penceresini açmanız gerekiyor. Sonrasında Özellikler butonuna tıklayarak Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğine çift tıklamak gerekiyor. Bu alanda yer alan genel sekmesi altında ‘aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan’ bölümünü açarak Wifi bağlantısının yanındaki küçük ”i” tuşunu tıklamalısınız. En son olarak Tercih edilen DNS sunucusu bölümüne 195.46.39.40 ve Diğer DNS Sunucusu kısmına 195.46.39.39 yazarak ve Tamam’a tıklamanız yeterli olacaktır. Ardından girmek istediğiniz Youtube ve  çeşitli nedenler ile yasaklanmış olan sitelere giriş sağlayabilirsiniz.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.