Hatay’ın el sanatları büyüledi

vali stant14
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay’ın tarihi ve kültürel değerlerinin, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının, sınai ve zırai ürünlerinin, dünyaca ünlü muhteşem lezzetlerinin yerli ve yabancı konuklarla buluşturulduğu “4.İstanbul’da Hatay Günleri”nde stantları tek tek dolaşarak üreticilerimizle sohbet etti ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Haliç Salonu’nda düzenlenen açılış töreniyle başlayan etkinlikte, açılışın ardından ilimiz protokol üyeleri ile birlikte fuarı gezen Vali Lekesiz, kaligrafi hat sanatı, ahşap oyma, taş heykel, serpantin taş işlemeciliği, döküm heykel, mozaik heykel, buğday sapı işlemeciliği, yakma resim sanatı, ney yapımı gibi el sanatları stantlarında sanatçılarla sohbet ederek ürünler hakkında bilgi alırken, taze zahter, keçiboynuzu pekmezi, nar ekşisi, turunç ve ceviz reçeli, kızılcık, alıç, sürk, kömme, kaytaz böreği, karadut, zeytinyağı gibi yöresel ürünlerin sergilenerek satışa sunulduğu stantlarda alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti.
Vali Lekesiz’e, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü (MKÜ) Prof. Dr. H. Salih Güder, İlçe Kaymakamları, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Jan Delüller, Hatay Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ermeni Cemaati adına Cem Çapar, Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği (ALİYAD) adına Süleyman Çekmece ve İlyas Eskiocak, HATAYDER Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kaçar, ilçe belediye başkanları, oda ve borsaların, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve işadamları eşlik etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.