Baharın tüm güzellikleri Kutlu Doğum ile taçlanıyor

müftü
İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, insanların bir birine olan inançlarının ve güvenlerin azaldığı günümüzde artık kültürlerimizi daha iyi tanımak ve onları yaşatmak gerektiğinin altını çizdi.
Kutlu Doğum Haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Taştan, “Baharın tüm esrarengiz güzelliklerinin sergilendiği Kutlu Doğumla taçlanan ay, Alemlerin sevdalısı, yüce Allah’ın sevgilisi, Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in doğduğu kutlu mevsim. O’nu tanıyabilmek ne büyük bahtiyarlık, O’nu anlayabilmek ne büyük saadet, O’na iman etmek, O’ na ümmet olmak ne “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’nin Kutlu Doğumunun 1443. Yılı münasebetiyle 14-20 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanacak olan ‘Kutlu Doğum Haftası’ ana teması Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” olarak belirlenmiş olup, Müftülüğümüzce gerçekleştirilecek olan tüm etkinliklerimizde (konferans, seminer, yarışma, şölen, kermes, kitap ve gül hediyesi, okul programları, 1001 Hatim cezaevi ve hastane ziyaretleri ile bu ana tema üzerinde durulacaktır” diye konuştu.
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılacak olan etkinlikleri de paylaşan Müftü Taştan, “Sevinç ve coşku içerisinde gerçekleştireceğimiz programlarda, İskenderunlu kardeşlerimizi heyecanımıza ortak olmaya davet ediyorum. Kutlu Doğum Haftasının bölgemiz halkına, Milletimize, dünya Müslümanlarına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, birlik ve beraberliğe, barış ve kaynaşmaya, huzur ve sükûna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.