Vali Lekesiz, ‘Suç ile en iyi mücadele, halk ile beraber olmaktır’

vali polis
Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, mesajında şu görüşlere yer verdi;
‘’Güvenlik ve huzur bireylerin önde gelen ihtiyaçlarındandır. Hak ve özgürlüklerin güven altında olduğu toplumlarda ekonomik ve bilimsel gelişmelerin üst seviyelere ulaştığı, kişilerin refah düzeylerinin göreceli olarak yüksek olduğu bilinen bir gerçektir.
Gelişen ve değişen suç yöntemleriyle mücadele edebilmek için kendini geliştirirken aynı zamanda ‘suç ile en iyi mücadele, halk ile beraber olmaktır.’ anlayışıyla daima güleryüzlü, ağırbaşlı, hoşgörülü ve sabırlı olmayı kendine ilke edinen Polis Teşkilatının değerli mensuplarını canı gönülden tebrik ediyorum.
Gücünü halktan ve kanunlardan alan Polislerimiz sahip olduğu vatan sevgisiyle gece gündüz demeden bu onurlu görevlerini yerine getirmektedir. Türk Polisi fedakarca canını hiçe sayarak, olağanüstü gayret göstererek yaptığı hizmetler sonucunda milletimizin güven ve takdirini kazanmıştır. Emniyet Teşkilatımız kuruluşundan itibaren yasalar çerçevesinde kamu düzeninin korunması, suçların önlenmesi, aydınlatılması ve suçluların yakalanması gibi görevlerini layıkıyla yerine getirmiştir. Tarihinden ve milletinden aldığı güçle topluma güven veren hizmetlerini halkla beraber en iyi şekilde devam ettireceğine inancımız tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle Hatay’ın huzurlu ve güvenli bir şehir olmasında görevlerini üstün gayret ve başarı ile yerine getiren tüm Polislerimizin Polis Haftasını kutlarken; şehit olan Polislerimize Allah’tan rahmet, gazi olan Polislerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum. İlimizde ve Ülkemizde görev yapan tüm Polislerimize ve ailelerine sağlık ve mutluluklar diliyorum.’’

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.