Hatay Valiliği, ‘İddialar gerçeği yansıtmıyor’

valilik 2
Hatay Valiliği, 08 Nisan Salı günü bazı basın kuruluşlarında “Antakya Nüfus Müdürlüğü’nün saat 22.00’den sonra gayri resmi bir şekilde açıldığı” şeklinde yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Hatay Valiliği resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 29-30 Mart 2014 tarihlerinde ülke genelinde olduğu gibi Hatay’da da İlçe Nüfus Müdürlükleri, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 11 Ocak .2014 tarih ve 2561 sayılı yazısına istinaden alınan Valilik onayıyla 08.00-17.00 saatleri arasında seçmenlerin nüfus cüzdanıyla nüfus kayıt örneği taleplerinin karşılanması amacıyla açık tutulduğu belirtildi.
Saat 17.00’den sonra nüfus müdürlüklerinin açılarak herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı, Mernis Veritabanı aracılığıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından da geriye dönük olarak görülebildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“29-30 Mart 2014 tarihlerinde ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de İlçe Nüfus Müdürlükleri, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 11 Ocak 2014 tarih ve 2561 Sayılı yazısına istinaden alınan Valilik onayıyla 08.00-17.00 saatleri arasında seçmenlerin nüfus cüzdanıyla nüfus kayıt örneği taleplerinin karşılanması amacıyla açık tutulmuştur. Saat 17.00’den sonra Nüfus Müdürlüklerinin açılarak herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı, Mernis Veritabanı aracılığıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından da geriye dönük olarak görülebilmektedir. Dolayısıyla söz konusu haberde yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.”

Önceki İçerik‘Atalar’da futbol coşkudur, heyecandır’
Sonraki İçerikHatay’da Akdeniz ülkelerinin lezzet zirvesi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.