İstanbul’da Hatay Günleri heyecanı başlıyor

vali fuar1
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İstanbullular’ı, İstanbul’da yaşayan Hataylıları, 09-13 Nisan 2014 tarihinde Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan İstanbul’da Hatay Günleri’ne davet etti.
Valiliğin koordinesinde; Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği (HATAYDER) işbirliğinde, kaymakamlıkların, belediyelerin, üniversite, meslek odaları ve ilin dinamikleri ile beraber gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili olarak bir değerlendirme yapan Vali Lekesiz, sayısız değerlere sahip Hatay’ın daha fazla ziyaretçi ile buluşturabilmek için tüm dinamiklerile birlikte yürütülen çalışmaların devam ettiğini ve bu kapsamda İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de Hatay Günleri düzenlendiğini hatırlattı. Vali Lekesiz bu etkinliklerde, ilin tarımından ticaretine, turizminden sanayi ve zırai değerlerine, muhteşem mutfağından unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarına kadar tüm değerlerin dünya ile buluşturulduğunu söyledi.
Vali Lekesiz, 09 Nisan Çarşamba günü saat 10:30 başlayıp 5 gün devam edecek olan etkinlik kapsamında; Halk Oyunları, Kına Gecesi Ekibi, Mehteran, Aba Güreşi ve Davul Zurna Gösterisi, mozaik ve yakma resim ile hasır örme sanatının icrası, Medeniyetler Korosu’nun ve sevilen pek çok sanatçımızın konserleri, Hatay’ın Anavatana katılımının 75. yıldönümü dolayısı ile 75 tepsilik künefe şöleni ve halka künefe ikramının gerçekleşeceğini ifade ederek, “İstanbul’dan ve dünyanın her bir yanından Hatay’ı merak eden, daha önce Hatay’ı gören ya da görmeyen tüm hemşehrilerimizi ve vatandaşlarımızı önce İstanbul’da Hatay Günleri’ne sonra da Hatay’a bekliyoruz. Çünkü medeniyetler şehri, sevgi barış ve hoşgörünün merkezi Hatay görülmeye değer bir il” dedi.
vali fuar6

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.