Satranç’la ‘savunma’ hamlesi

EMNİYET (1)
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğünün 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle İskenderun Satranç Kulübü ile düzenlediği etkinlikte konuşan İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, satranç hamlesinin suçlular üzerindeki etkisine dikkat çekti.

‘KENDİMİZİ SATRANÇ MANTIĞIYLA SAVUNABİLİRİZ’
İskenderun Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen etkinliğe Hatay’ın her ilçesinden toplam 350 öğrenci katıldı. Düzenlenen satranç turnuvasında öğrenciler ile karşılıklı satranç oynayan Emniyet Müdürü Cengiz Başar, velilerle de bir araya gelip karşılıklı sohbet etti.
Satranç oyunun nereden ve nasıl geldiği üzerine bir anekdot anlatarak örnek veren İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, satrançta yapılan hamlelerin suçlular üzerindeki etkisini öğrencilere anlattı.
Satrançta önceden yapılan hamleler ile öne geçildiğini belirten Başar; “Herkes hamlesini önceden düşünüyor. İşte tam bu noktada suçluların bize yaklaşımında bizler önceden belirlediğimiz, düşündüğümüz hamleler ile kendimizi rahat bir şekilde savunabiliriz” dedi.
İskenderun Emniyet Teşkilatına özverili çalışmasından ötürü teşekkür eden İskenderun Satranç Kulübü Başkanı Sultan Daban, Emniyet Müdürü Cengiz Başar’a emniyet teşkilatı adına plaket takdiminde bulundu.
EMNİYET (1)

EMNİYET (2)

EMNİYET (3)

EMNİYET (4)

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.