Barış şarkılarının buluştuğu ‘Medeniyetler Korosu’ büyüledi

igev konser
Sosyal, kültürel ve eğitim alanında ülkeler arasındaki diyalogu geliştirmek adına İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV) davetlisi olarak 25 kişiden oluşan Alman Wir in Atter Derneği üyeleri, Tosçelik’in sponsor olduğu Medeniyetler Korosu’nu dinlerken, büyülendi.
İGEV yönetimi başarılı bir etkinliğe daha imza attı. Almanya’dan gelen konukları ağırlayan İGEV Başkanı Şefik Uyar; “Ziyaret ülkeler arası sosyal ve kültürel alanda diyalogu pekiştirmeye yöneliktir. Gelen konukları İGEV üyeleri olarak kendi evlerimizde ağırlamaktayız. Türk aile yapısını tanıma şansına erişen konuklarımız, bölgemizin turisttik alanlarını görme şansları da buluyorlar” dedi.
igev konser3
Aynı gün akşam saatlerinde Yazıcı Kültür Konservatuarı’nda Medeniyetler Korosunun konserini dinleyen Alman konuklar, barış şarkılarının buluştuğu ‘Kültürler Korosu’nu beğeniyle izledi. Başkan Uyar konuşmasında, “Ülkeler arasındaki diyalogumuz 4. yılı aşkındır sürüyor, daha da uzun yıllar sürmesi için elimizden geleni yapacağız. Emeği geçen herkese ve Medeniyetler Korosu’nun değerli üyelerine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Yazıcı Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve çok sayıda konuk katıldı.
Gece sonunda Medeniyetler Korosu ayakta alkışlandı.

Önceki İçerikBaşkan Seyfi Dingil, “Takımımıza sahip çıkmak hepimizin görevi”
Sonraki İçerikSatranç’la ‘savunma’ hamlesi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.