Suriye uçağını düşüren pilotlara ödül

pilot ödül
Geçtiğimiz günlerde Hatay’ın Yayladığı ilçesi yakınlarında Suriye’ye ait savaş uçağını düşüren Türk pilotlarının Genelkurmay Başkanlığı tarafından ikramiye ve plaketlerle ödüllendirileceği belirtildi.

ÖNCE UYARILMIŞ, ARDINDAN DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ
Hatay sınırında Türkiye hava sahasını ihlal eden Suriye uçağı, geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait F-16 savaş uçakları tarafından önce uyarılmış, ardından düşürülmüştü.
Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nden acil koduyla havalanan F-16 savaş uçakları, ihlalinin olduğu Hatay sınırında yaptıkları uyarılara uymayan Suriye savaş uçağı atılan füze ile düşürülmüştü.
Görevlerini başarıyla yerine getiren F-16 pilotları olaydan sonra güvenli bir şekilde üslerine geri dönerken, üsse inen pilotlar 2. Hava Kuvvet Komutanı ve 8. Ana Jet Üssü Komutanı tarafından tebrik edilmişti.

İKRAMİYE VE PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLECEKLER
Sınır hattında başarılı görev ifa eden pilotların Genelkurmay Başkanlığı tarafından ikramiye ve plaket ile ödüllendirileceğinin kararlaştırıldığı belirtildi. Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk’ün de katılması beklenen bir törenle 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na bağlı Pars ve Atmaca filoda görev yapan 3 pilota başarılarından dolayı ikramiye ve plaket verileceği bildirildi.

Önceki İçerikSilahlı kavganın sanıkları adliyede!
Sonraki İçerikAK Gençlik seçime damgasını vurdu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.