Prof.Dr. Akın Savaş Toklu’dan İKEM’li öğrencilere seminer

ikem seminer2
İstanbul Üniversitesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbalik Tıp Anadalı Başkanı Prof. Dr. Akın Savaş Toklu, İKEM Konferans Salonunda, İKEM Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerine seminer verdi.
Toklu seminerde, İKEM Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerine slayt gösterisi eşliğinde sunum yaptı. İstanbul Üniversitesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbalik Tıp Anadalı Başkanı Prof. Dr. Akın Savaş Toklu seminerde “Sualtı Hekimliği dünyada ve Türkiye’de giderek yükselen bir öneme sahip oluyor” derken, sualtında olmanın yarattığı basınç kavramı ile yapılan basınç odalarında şeker, kanser, damar yolları ve daha birçok hastalığın nasıl tedavi edildiğini anlattı. Toklu, liseli öğrencilere sualtının güzelliğini anlatan sunumuyla öğrencileri büyüledi. Toklu daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı. Prof. Dr. Toklu, ‘soru-cevap’ kısmında birçok okullarda seminerler verdiğini anlatarak, “İnanın ki İskenderun’da İKEM Koleji öğrencilerinin bu konuda güzel sorularıyla karşılaşmak beni mutlu etti” dedi.
Daha sonra okulu gezen Toklu, bilim atölyelerinin ve bilim müzesinin Türkiye’nin birçok okulunda olmadığını ve olsa bile bu derece donanımlı olmadığını ifade etti ve bu güzel çalışmadan ötürü İKEM Koleji yönetimine öğrencilere sağladığı bu imkânlardan dolayı teşekkür etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.