Lokman Yeşilkaya, ‘Hatay’da 200 bin kişi istihdam ediliyor’

bilim sanayi9
Hatay’da, kamu, üniversite ve sanayi temsilcilerinin katıldığı 8. Bölge Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürleri İstişare Toplantısı düzenlendi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Lokman Yeşilkaya, İl Özel İdaresi’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin son yıllarda gerçeklerştirmiş olduğu yapısal reformlar sayesinde istikrarlı bir yapı kazandığını söyledi.
Türkiye’de 2 milyon kişinin istihdam edildiği 274 organize sanayi bölgesinin ve 475 sanayi sitesinin olduğunu ifade eden Yeşilkaya, şöyle devam etti:
“Bölgemizde 200 bin kişinin istihdam edildiği 21 organize sanayi bölgesi ve 36 sanayi sitesi yer almaktadır. Türkiye’de 132 bin sanayi siciline kayıtlı işletmelerimizde bin 536 tip sanayi ürünleri üretilmektedir. Ülkemiz, deneyimli ve dinamik özel sektörünün yanı sıra sahip olduğu genç nüfus sayesinde önemli bir potansiyeli içinde barındırmaktadır.”
Toplantıya, Hatay Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ile Malatya, Kilis, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman’dan kamu, üniversite ve sanayi temsilcileri katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.