Sadullah Ergin, ‘Sabırla bekliyoruz’

sadullah ergin
AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, “Hatay, tarihinin yerel seçimlerindeki en yüksek oyunu ve en başarılı sonucunu bu seçimlerde almıştır” dedi.
Ergin, partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı konuşmada, yerel seçimler için yaklaşık 100 günden bu yana yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Partisinin, Hatay’da bugüne kadar almış olduğu oy oranının en yükseğine ulaştığını ifade eden Ergin, şunları kaydetti:

HATAY ORTALAMASI YÜZDE 8,1 ARTTI
“2009 seçimlerinde, yüzde 32.3 olan Hatay ortalaması yüzde 40,4’e gelmiştir. Ellerinize, kollarınıza, yüreğinize sağlık. Şu anda, Yüksek Seçim Kurulu ve Hatay ayağındaki sandıklara baktığımızda, 15 ilçenin 11 tanesi Ak Parti’li adaylar tarafından kazanılmıştır. Burada, Erzin, Payas, tarihimizdeki ilk kez İskenderun, Kırıkhan, Belen, Hassa, Kumlu, Reyhanlı, Yayladağı ve Antakya Merkez Ak Parti’li adaylarla buluştu. Altınözü de buna dahil olduğunda, 15 ilçenin 11 tanesi Ak Parti tarafından alındı, başkanları kutluyorum.”
Seçim günü, sandıklar kapandıktan sonra televizyonlarda çok değişik haberlerin yer aldığını hatırlatan Ergin, sonuçlara ilişkin değişik oranların yayınlandığını bildirdi. Daima “bütün sandıklar gelsin ondan sonra değerlendireceğiz” dediklerini vurgulayan Ergin, İl Seçim Kurulu Başkanlığı’nın şu andaki verilerine göre AK Parti’nin 339 bin 293, CHP’nin 343 bin 182 ve MHP’nin 129 bin 343 oy aldığını söyledi.

‘MECLİS ÜYELİĞİNDE SALT ÇOĞUNLUĞU ALDIK’
Bu ilk sonuçlara göre, CHP’nin 3 bin 889 oy önde göründüğüne işaret eden Sadullah Ergin, şöyle devam etti:
“Buna ilişkin olarak, 15 ilçede arkadaşlarımız bir takım tespitler yaptılar. O tespitler çerçevesinde, İlçe Seçim Kurullarına müracaatlar yapıldı. Bu müracaatlar bugün, yarın değerlendirilecek, verilen kararlar İl Seçim Kuruluna gelecek belki İl Seçim Kurulu’nun verdiği kararlar Yüksek Seçim Kurulu’na gidecek. Yaklaşık bir hafta on günlük, süreç geçecek. Sizlerden şunu rica ediyorum. Bu seçimler yapıldı bitti. Sonuçları üzerinde hukuki olan başvurular, itirazlar yapılacak. Hatay seçimlerinde, ulusal ya da yerel medyada olduğundan farklı gösteren bir takım değerlendirmeler var. Onun için, şu açıklamaların yapılması zarureti doğmuştur.
Hatay, tarihinin yerel seçimlerindeki en yüksek oyunu ve en başarılı sonucunu bu seçimlerde almıştır. İskenderun’un da içinde olduğu 11 ilçeyi almıştır. Büyükşehir belediye meclisinde Allah’ın izniyle açık ara meclis üyeliklerinde salt çoğunluğu almıştır. CHP sadece 3 ilçede belediye almıştır, bir ilçe de az farkla MHP tarafından kazanılmıştır. Bütün bu sonuçlara ilişkin, tespitler, itiraz süreçleri devam etmektedir.”

HATAY TEŞKİLATI BAŞARIYA İMZA ATTI
Bu büyük teşkilat ve aileden bir isteğinin olduğunu ifade eden Ergin, Hatay ortalamasını yüzde 32’den yüzde 40,4’e çıkarmanın bu şartlarda kolay sonuçlar olmadığını kaydetti.
Ergin, bütün bu itiraz süreçleri tamamlanıncaya kadar sükunetle, suhunetle kendilerine yakışır ve yaraşır şekilde sonuçları, gelişmeleri sabırla bekleyeceklerini sözlerine ekledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.